13.1 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Primul centru de colectat legume și fructe din Oltenia, construit în sudul județului. Ministrul Agriculturii a făcut anunțul

- Advertisement -

Deputatul PSD de Olt Florin Barbu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a fost prezent luni, 2 octombrie 2023, din nou în sudul județului. S-a întâlnit cu Virgil Delureanu, vicepreședinte al Consiliului Județean Olt, dar și cu șase primari din zonă, cărora le-a spus că în județ se va construi primul centru de legume și fructe din Oltenia. Acesta va fi amenajat în cel mai puternic bazin legumicol, mai precis între localitățile Izbiceni și Giuvărăști.

Construcția acestuia, dar și a altor cinci centre, se va face prin Casa Unirea, demararea lucrărilor urmând a avea loc anul acesta.

„Acasă, în Olt, în cel mai puternic bazin legumicol vom construi primul centru de legume și fructe din Oltenia. Le-am prezentat colegilor și prietenilor mei, Virgil Delureanu, vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Virgil Gulie, primarul comunei Tia Mare, Daniel Pană, primarul comunei Giuvărăști, Marian Gulie, primarul comunei Izbiceni, Alexandru Chirea, primarul comunei Rusănești, Niculiță Bobonete, primarul comunei Gârcov, și Ionel Marancea, primarul comunei Cilieni, cum va arăta centrul de colectare legume fructe și am stabilit terenul unde va fi amplasat. Construcția primelor șase centre, din cele 15 câte vor realizate în România, prin Casa Unirea, va începe în acest an”, a declarat parlamentarul social democrat Florin Barbu.

Ministrul Agriculturii a mai spus că fiecare centru va avea 3.000 de metri pătrați, patru benzi de sortare și spațiu cu temperatură controlată, pentru a prelua, sorta și pregăti pentru valorificare producțiile fermierilor.

„Mi-am luat angajamentul în fața legumicultorilor olteni și a primarilor noștri că vom construi acest centru pentru că trebuie să protejăm producția românească, trebuie să ne arătăm respectul pentru fermieri și munca lor pentru a ne asigura hrană românească, sănătoasă și gustoasă! Împreună vom îndeplini acest angajament atât de important pentru legumicultorii olteni!”, a mai spus demnitarul.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți