23.1 C
Slatina
luni,6 mai,2024

Ultimele Articole

Două aparate DrugTest Drager 5000 pentru Poliția Olt. O fabrică de pe platforma industrială a Slatinei le va dona

- Advertisement -

Au trecut două săptămâni, iar Mario De Mezzo, prefectul județului Olt, a susținut joi, 5 octombrie 2023, o nouă conferință de presă. S-au adus în discuție mai multe teme, subiectul cel mai important atins fiind cel referitor la achiziționarea unor aparate DrugTest mult mai performante ce ar urma să intre în dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Olt. Acestea ar urma să fie achiziționate și donate de Artrom Steel Tubes, fabrica de pe platforna industrială a municipiului Slatina care produce oțel și țevi din oțel, fără sudură.

Este vorba despre două dispozitive Drager 5000 care vor fi folosite de polițiștii rutieri pentru testarea conducătorilor auto în cazul cazul cărora există suspiciunea că au consumat substanțe interzise înainte de a se urca la volan.

Aceste aparate DrugTest sunt cele mai performante de pe piață, iar erorile sunt de sub 10 la sută, potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu.

„IPJ Olt va primi două Drug Testere performante marca Drager 5000. Acestea au o rată de eroare sub 10% și vor contribui decisiv în identificarea mult mai cu acuratețe a persoanelor care conduc sub influența drogurilor. Donația va fi făcută de Artrom Steel Tubes cu care am vorbit în cadrul întâlnirilor pe care le-am avut. Îi mulțumesc președintelui Adrian Popescu de La Artrom pentru deschidere și ajutor. I-am explicat de ce este nevoie de acest lucru, i-am explicat de ce sunt importante pentru județ și municipiul Slatina, dumnealui m, împreună cu conducerea Artrom, au fost de acord să susțină această inițiativă și mă bucur că au luat decizia de a sprijini această achiziție. Deja comandantul IPJ Olt este în discuții cu reprezentanții societății, urmează partea de hârtii, având în vedere că vorbim despre o instituție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar hârtiile sunt meticuloase și riguroase, însă am acordul domnului Adrian Popescu să confirm acest parteneriat în trei, pentru că inițiativa a plecat de la mine, Artrom Steel Tubes, Prefectura Olt și IPJ Olt. Este o achiziție importantă, rata de eroare este sub 10 la sută, Druger 5000, înțeleg de la specialiștii în cadrul IPJ Olt că sunt cele mai performante în acest moment, va fi o achiziție utilă”, a declarat prefectul De Mezzo.

Un astfel de dispozitiv performant pentru testarea antidrog a șoferilor costă aproximativ 10.000 de lei.

La acest moment, Poliția Olt are în dotare doar două aparate DrugTest, însă sunt mai puțin performante, iar conducătorii auto, și nu doar ei, au suspiciuni că acestea dau unele erori.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți