23.2 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

Șoferi cercetați penal pentru comiterea unor infracțiuni rutiere în trafic. Unul, posibil sub influența substanțelor interzise

- Advertisement -

Au comis infracțiuni rutiere pe șoselele din județul Olt, iar în urma acestora s-au ales du dosare penale. Este vorba despre doi conducători auto care au consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan, iar unul dintre ei ar fi fost găsit pozitiv și la testarea cu aparatul DrugTest.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 01:25, polițiștii Secției de Poliție Rurală 3 Corabia, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Delniței, din comuna Tia Mare, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 25 de ani, din aceeași comună.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, oamenii legii au procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,62 miligrame pe litru (mg/l) alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost testat și cu aparatul pentru depistarea prezenței substanțelor psihoactive, ocazie cu care au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a acestor substanțe.

„Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise”, a declarat subinspector de poliție Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

În aceeași noapte, în jurul orei 00:45, polițiștii Secției de Poliție Rurală 7 Dăneasa, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Principală, din comuna olteană Stoicănești, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 63 de ani, din orașul Costești, județul Argeș.

Pentru că mirosea a alcool, oamenii legii au procedat la testarea sa cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Caracal, în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În ambele situații, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți