8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Un slătinean și un mehedințean, depistați cu viteză excesivă pe DEx 12, în zona orașului Balș și a comunei Slătioara

- Advertisement -

Polițiștii Serviciului Rutier Olt au acționat duminică, 8 octombrie, în intervalul orar 10:00 – 18:00, pe Drumul Expres 12, între localitățile Valea Mare și Balș, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză. Iar abaterile constatate de oamenii legii în trafic nu au întârziat să apară, un slătinean și un mehedințean fiind depistați cu viteză excesivă. Dacă primul avea 189 de kilometri pe oră (km/h), fiind amendat și lăsat fără permis auto pentru trei luni, celălalt avea 200 de km/h, fiind sancționat contravențional și lăsat pieton pentru o jumătate de an.

Potrivit lui Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al IPJ, în cursul activităților, în jurul orei 13:00, polițiștii au depistat un tânăr, în vârstă de 19 ani, din municipiul Slatina, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Expres 12, în afara orașului Balș, cu viteza de 189 de km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 120 de km/h.

Tânărul a fost amendat cu 1.305 lei, fiind dispusă și măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

Ulterior, în jurul orei 17:00, polițiștii au depistat un tânăr, în vârstă de 31 de ani, din orașul Baia de Aramă, județul Mehedinți, în timp ce conducea un autoturism pe DEx 12, în afara localității Slătioara, cu viteza de 200 de km/h pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 120 de km/h.

Acesta a primit o amendă de 1.450 de lei, fiind dispusă și măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile.

„Pentru abaterile constatate în timpul acțiunii, polițiștii au aplicat 78 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 22.000 de lei, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut opt permise de conducere pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise.

De asemenea, în cadrul acțiunii, polițiștii au legitimat 69 de persoane, fiind efectuate și 44 de testări cu aparatul alcooltest.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de disciplină rutieră, spune reprezentantul Poliției Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți