3.1 C
Slatina
miercuri,29 noiembrie,2023

Ultimele Articole

Zeci de copii s-au întors la școală, după vacanța de vară, cu păduchi și alte boli infecțioase

- Advertisement -

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Olt au efectuat şi la începutul noului an şcolar controale în unităţile de învăţământ din judeţ, peste o sută de copii întorcându-se la cursuri cu păduchi, micoze, angine sau alte boli infecţioase. Cei mai mulţi dintre ei erau infestaţi cu păduchi.

Peste 44.000 de preşcolari şi elevi au fost examinaţi la triajul epidemiologic efectuat de specialiştii în sănătate publică după vacanţa de vară din acest an, în unităţile şcolare oltene.

„În total, au fost examinaţi 44.288 de preşcolari şi elevi din totalul celor 46.762 de copii înscrişi, ocazie cu care au fost depistate 118 cazuri de îmbolnăviri, din care 45 cu pediculoză (păduchi n.r.), 14 cu micoze, 27 cu angine, restul fiind cu alte boli infecţioase”, a declarat asistenta Gabriela Gogiu, purtător de cuvânt al DSP.

După prelucrare, din totalul de 45 cazuri de copii infestaţi cu păduchi, cu ocazia recontrolului efectuat la şapte zile de la depistare, în evidenţa specialiştilor în sănătate publică au rămas trei cazuri, acestea urmând a fi rezolvate ulterior.

Potrivit reprezentantului instituției sanitare, infestarea cu aceşti paraziţi a fost favorizată de neglijarea regulilor minime de igienă individuală.

Sursă foto: Internet

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți