17.3 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Un proiect așteptat de locuitorii din Ianca, finalizat și recepționat

- Advertisement -

Administrația publică locală din comuna Ianca a transmis joi, 12 octombrie 2023, că un proiect foarte așteptat de locuitorii satului Ianca a fost finalizat și recepționat. Este vorba despre investiția „Prima înființare a sistemului de canalizare menajeră în satul Ianca, comuna Ianca, județul Olt”, realizată prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, cu fonduri nerambursabile.

„În cadrul proiectului implementat la Ianca, s-au realizat următoarele: o rețea de canalizare menajeră – curgere gravitaționala pe o lungimea totală de 13.706 m; trei stații de pompare apă uzată menajera/SAPURI de puteri diferite ( Q1=5,60l/s, H1(p)= 8.00 mCA, P1=1,70 kW; Q2=11,4 l/s, H2(p)= 9 mCA, P2=3,08 kW, Q3=12,4 l/s, H3(p)=8.00 mCA, P3 2.53 KW ); 583 racorduri individuale; 954 m de conductă de refulare; o stație de epurare ap apă uzată menajeră Q= 400 mc/zi. Mulțumim Consiliului Județean Olt pentru efortul și sprijinul necondiționat pe care ni le-au oferit în vederea finalizării acestui proiect și, nu în ultimul rând, tuturor cetățenilor pentru înțelegerea de care au dat dovadă întotdeauna”, a spus Ovidiu Domozină, administrator public al localității.

La recepționarea proiectului finalizat la Ianca, alături de primarul Mirel Pascu și alte autorități locale, au participat și Virgil Delureanu și Ionuț Ivan, vicepreședinți ai CJ Olt.

Potrivit lui Ovidiu Domozină, Primăria comunei Ianca urmează să depună proiecte pentru extinderea rețelelor de apă și canal la nivelul ambelor sate ale localității, Ianca și Potelu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți