21.2 C
Slatina
miercuri,8 mai,2024

Ultimele Articole

Elevi de la colegiile „Radu Greceanu” și „Ion Minulescu” din Slatina, la cafea cu un polițist

- Advertisement -

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Biroului Siguranță Școlară, alături de polițiști rutieri și polițiști de ordine publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu un reprezentant al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, au organizat joi, 12 octombrie 2023, o nouă activitate în cadrul proiectului „La cafea cu un polițist”. La activitate au participat, în calitate de invitați, membri ai Consiliului Județean al Elevilor Olt și reprezentanți ai Asociației Motocicliștilor South Side Slatina, ca parteneri de dialog. La discuții au fost prezenți și liceenii de la colegiile „Radu Greceanu” și „Ion Minulescu” din Slatina.

„Proiectul își propune să înlăture barierele dintre polițiști și membrii comunității și să crească încrederea populației în activitățile polițiștilor. Activitatea a fost desfășurată în cadrul unui local public din municipiul Slatina, iar beneficiari ai acestei activități au fost elevii Colegiul Național „Ion Minulescu”, respectiv Colegiului Național „Radu Greceanu”, din localitate, care au purtat discuții deschise cu polițiștii, fiind abordate teme precum siguranța online, violența în școli, siguranța rutieră, dar și ce implică meseria de polițist. Totodată, polițiștii au informat persoanele participante la discuții despre cauzele consumului de droguri, dar și despre consecințele negative pe care acestea le au asupra organismului,
elevilor fiindu-le explicate și cauzele disparițiilor de minori, dar și consecințele psihologice ale familiei în cadrul acestor dispariții”, a declarat subinspector Cosmin Lupu, purtător de cuvânt al IPJ.

Potrivit sursei citate, în cadrul activității, reprezentantul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane a desfășurat o sesiune de informare a elevilor beneficiari despre ce înseamnă traficul de persoane, modurile de recrutare, dar și despre etapele traficului de persoane, fiindu-le prezentată aprofundat, una dintre cele mai întălnite metode de recrutare a traficului de persoane în rândul tinerelor, respectiv metoda „Lover-boy”. De asemenea, pentru ca participanții la activitate să poată aprofunda temele abordate, organizatorii au distribuit materiale informativ-preventive pe tema traficului și consumului de substanțe psihoactive și a traficului de persoane, oferind și informații despre prevederile legislative din acest domeniu.

„Polițiștii au rămas surprinși plăcut de modul în care a decurs activitatea, de interesul și implicarea activă a elevilor în cadrul discuțiilor, care au intervenit cu întrebări unde aspectele nu erau clarificate pentru aceștia. Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, pe toată perioada de derulare a proiectului ‘La cafea cu un polițist’ și au ca scop principal crearea unei legături strânse între comunitate și polițiști, bazată pe încredere, comunicare și cooperare”, a adăugat reprezentantul Poliției.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți