13.1 C
Slatina
duminică,5 mai,2024

Ultimele Articole

Senatorul liberal Liviu Voiculescu: „Peste 400.000 de copii școlari și preșcolari vor avea asigurat un venit anual de 500 de lei fiecare, pentru achiziționarea de rechizite școlare și îmbrăcăminte”

- Advertisement -

Copiii români care provin din familii defavorizate vor avea parte de un sprijin financiar anual. Este vorba despre suma de 500 lei acordată de actuala guvernare, banii urmând a fi folosiți de preșcolari și școlari pentru cumpărarea de rechizite, dar și de haine. Anunțul a fost făcut vineri, 13 octombrie 2023, de Liviu Voiculescu, senator și președinte al filialei județene Olt a Partidului Național Liberal.

Peste 400.000 de copii ar urma să beneficieze de acest program guvernamental.

„Situația copiilor din familii defavorizate și încurajarea educației acestora fac parte din preocupările prioritare ale guvernului. În acest sens, peste 400.000 de copii școlari și preșcolari vor avea asigurat un venit anual de 500 de lei pentru fiecare copil, pentru achiziționarea de rechizite școlare și îmbrăcăminte. Măsura face parte dintr-un program guvernamental și va fi aplicată sub formă de tichete educaționale acordate anual, timp de patru ani, începând cu anul şcolar 2023 – 2024”, a declarat senatorul PNL de Olt.

Potrivit liberalului Liviu Voiculescu, pentru preșcolari, condiția este ca venitul mediu pe membru de familie să fie 633 de lei, iar pentru elevii din ciclul primar și gimnazial de cel mult 50% din salariul minim brut.

„Cererile pentru acordarea tichetelor educaționale se depun la unitățile de învățământ până la sfârșitul lunii octombrie”, a mai spus parlamentarul.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți