13.1 C
Slatina
duminică,5 mai,2024

Ultimele Articole

Șoferi cu dosare penale după ce au fost prinși în trafic sub influența substanțelor interzise sau în stare avansată de ebrietate

- Advertisement -

Doi conducători auto s-au ales cu dosare penale după ce, în ultimele 24 de ore, au fost opriți în trafic, iar polițiștii au constatat că erau sub influența drogurilor sau într-o stare avansată de ebrietate.

Primul a fost tras pe dreapta în după-amiaza zilei de vineri, 13 octombrie 2023, în jurul orei 17:15.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală 1 Bobicești, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Barbu Știrbei, din comuna Iancu Jianu, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din aceeași localitate.

Polițiștii au procedat la testarea tânărului cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ și întrucât acesta prezenta o stare de agitație a fost testat și cu aparatul DrugTest, pentru depistarea prezenței substanțelor psihoactive, ocazie cu care au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a acestora.

De asemenea, polițiștii au găsit asupra șoferului 16 pliculețe care conțineau o substanță vegetal-uscată, de culoare verde-oliv.

Tânărul a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Materialul vegetal-uscat, ridicat de către polițiști, a fost înaintat împreună cu documentația întocmită unității competente cu continuarea cercetărilor.

Tot vineri, dar mai devreme, respectiv în jurul orei 16:30, polițiștii Secției de Poliție Rurală 2 Osica de Sus, în timp ce desfășurau activități specifice pe Drumul Național 64, în comuna Dobrosloveni, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din municipiul Sibiu.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație alcoolică de 1,06 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la un spital, în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Sursă foto: Arhivă – acțiune a polițiștilor rutieri pe drumurile publice din județ

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți