12.2 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

Cercetați pentru comiterea unor infracțiuni rutiere. Un adolescent din Brebeni ar fi furat mașina părinților, polițiștii oprindu-l în Slatina

- Advertisement -

Polițiștii rutieri și polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat, în ultimele două zile, acțiuni atât în mediul urban, cât și din mediul rural, pentru pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au acționat cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, fiind folosite în acest sens aparatele alcooltest și aparatele drugtest. Au fost constatate și trei infracțiuni la regimul rutier, un adolescent fiind cercetat penal după ce ar fi furat mașina părinților și s-a plimbat cu ea pe străzile din Slatina, iar doi șoferi au dosar penal după ce au fost depistați băuți la volan.

În noaptea de duminică spre luni, 15 spre 16 octombrie 2023, în jurul orei 04:15, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Slatina, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Gladiolei, din municipiul Slatina, au oprit pentru control un autoturism condus de un minor, în vârstă de 16 ani, din comuna Brebeni.

Copilul s-a ales cu dosar penal pentru fapta sa, acesta furând mașina de la domiciliul părinților din Brebeni.

„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că minorul ar fi sustras autoturismul de la domiciliul părinților din comuna Brebeni, în scopul de a-l folosi pe nedrept. Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Duminică, 15 octombrie 2023, în jurul orei 13:45, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 3 Corabia au depistat în comuna Rusănești un bărbat de 46 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 1,41 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, iar pe numele acestuia polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În aceeași zi, dar în jurul orei 23:10, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 4 Coteana au depistat în comuna Vâlcele un tânăr de 29 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere și având o alcoolemie de 1,06 miligrame alcool pur în aerul expirat.

Și acest bărbat a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, iar pe numele acestuia polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, motiv pentru care polițiștii recomandă șoferilor să respecte normele privind circulația pe drumurile publice.

Sursă foto principală: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți