20.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Cinci proiecte importante pentru localitățile Coteana, Ianca, Slatina și Studina din Olt, realizate prin Programul „Anghel Saligny”

- Advertisement -

Adrian Ioan Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a semnat luni, 16 octombrie 2023, alte 58 de contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, în valoare totală de aproximativ 581,5 milioane de lei. Cinci dintre ele au fost depuse de patru unități administrativ teritoriale din județul Olt, valoarea investițiilor, care constau în modernizări la rețelele de apă și lucrări de infractructură rutieră, fiind de peste 48,5 milioane de lei.

Este vorba despre proiecte ce vor fi implementate în comunele Coteana, Ianca, Studina, dar și în municipiul Slatina.

La Coteana vor fi realizate investițiile „Betonarea șanțurilor și podețelor pe drumurile comunale, trotuare pavate pe Drumul Județean 546, mobilier urban” – 12.444.279, 60 lei și „Extinderea rețelei publice de apă uzată (canalizare)” – 9.495.998 lei.

„Astăzi (luni, 16 octombrie n.r.) este o zi importantă pe axa timpului pentru comuna Coteana, dar și pentru mine ca reprezentant ales în cadrul acestui prim mandat. Este ziua în care au fost semnate, alături de Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrație, două proiecte prin care se vor concretiza alte două promisiuni pe care le-am făcut cotenenilor în urmă cu trei ani și pe care le pun în practică, așa cum am promis. Pentru Coteana au fost aprobate următoarele două proiecte: «Șanțuri betonate și podețe in toată localitatea» și «Extinderea și punerea în funcțiune a sistemului de canalizare». Vă mulțumesc pentru susținere și pentru votul de încredere pe care mi-l acordați în fiecare zi a mandatului meu”, a declarat Ionuț Dima, primar al comunei, în urma semnării celor două contracte.
În comuna Ianca proiectul „Modernizare infrastructură rutieră în satele Ianca și Potelu” a primit o finanțare de 15 milioane lei, iar în municipiul Slatina se va „Reabilita strada Silozului” cu 1.991.120,90 de lei.

„Modernizare sistem de alimentare cu apă” este investiția ce va demara în comuna Studina, costurile pentru realizarea sa ridicându-se la 9.600.646,68 lei.

„Azi (luni n.r.), bucuros pentru o nouă reușită pe plan administrativ! Am semnat impreună cu domnul ministru al Dezvoltării, Adrian Veștea, contractul de finanțare pentru modernizarea sistemului de alimentare cu apă din comuna Studina. Anul acesta terminăm cu aducțiunea de gaze și tocmai bine din primăvară începem execuția pentru modernizarea sistemului de apă! Vă mulțumesc, domnule ministru Adrian Veștea, vă mulțumesc din suflet celor din frumoasa mea echipă administrativă, fără de care nu aș fi putut să realizez tot ceea ce am realizat până acum și vă doresc să fiți sănătoși, să aveți aceeași putere de muncă, același drag și același respect pentru munca pe care o depuneți și pentru cetățenii frumoasei noastre localități! La Studina povestea către performanță, civilizație și bunăstare continuă! Dumnezeu să ne ajute să fim sănătoși și bucuroși de viață in liniște și pace!”, a spus edilul Marian Vasile după ce a semnat proiectul atât de important pentru comunitatea pe care o conduce.
„Am primit astăzi (luni, 16 octombrie n.r.), la Ministerul Dezvoltării, așa cum fac în fiecare săptămână de când am preluat mandatul de ministru, vizita unor primari alături de care am semnat noi contracte menite să îmbunătățească traiul de zi cu zi al cetățenilor. Mă bucur să constat că, prin fiecare proiect care prinde viață și la care am pus umărul și noi, oamenii beneficiază de o calitate mai bună a infrastructurii, fie că vorbim despre drumuri, poduri și podețe, alimentare cu apă, canalizare ori rețele de gaze”, a precizat ministrul Dezvoltării.

Cele 58 de noi contracte de finanțare prin Programul „Anghel Saligny” vizează reabilitarea infrastructurii rutiere, înființarea sau extinderea sistemelor de alimentare cu apă potabilă și a rețelelor de canalizare menajeră, echiparea stațiilor de epurare, înființarea unor rețele de alimentare și distribuție a gazelor naturale, precum și construirea sau reabilitarea unor poduri și podețe.

Sursă foto principală: Primăria Coteana

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți