18.1 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

CJ Olt, din nou gazdă a reuniunii Comitetului de Monitorizare pentru Programul Regional Sud – Vest Oltenia 2021-2027

- Advertisement -

Sala Europa a Consiliului Județean Olt a fost, pentru a doua oară, gazda reuniunii, în format fizic, a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Regional Sud – Vest Oltenia 2021-2027, structură cu rol decizional strategic în procesul de implementare a Programului, au anunțat marți, 17 octombrie, reprezentanții celei mai importante instituții administrative din județ.

La eveniment au fost prezenți: conducerea Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, reprezentanți ai Comisiei Europene, ai autorităților publice centrale și locale din regiunea Oltenia, membri ai comunității academice și de cercetare, ai mediului de afaceri și societății civile, gazdă a acestui eveniment fiind Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt.

Potrivit unui comunicat remis de CJ Olt, președintele forului județean a salutat, din nou, descentralizarea ADR-urilor și revenirea deciziei la nivel regional, care înseamnă o mai mare apropiere față de obiectivele de dezvoltare a fiecărui județ. De asemenea, acesta a mulțumit echipei ADR pentru sprijinul acordat administrației locale, fiind mereu la dispoziția edililor și furnizându-le informații detaliate cu privire la toate aspectele care necesitau clarificare, în atragerea cu succes a fondurilor europene.

„A fost o întâlnire de lucru în care s-au aprobat criteriile de selecție a proiectelor pentru cinci ghiduri: Îmbunătățirea competitivității și a inovării în IMM-uri, Îmbunătățirea competitivității și a inovării în micro-întreprinderi, Sprijin pentru transport urban sustenabil și durabil, apel de proiecte dedicat municipiilor reședința de județ, municipiilor și orașelor. În plus s-a discutat despre apelurile lansate, proiectele depuse și calendarul implementării acestora”, se arată în comunicatul remis de CJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți