13.1 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Un bărbat a dat foc unei locuințe și a fost arestat, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de distrugere

- Advertisement -

Polițiștii Secției de Poliție Rurală 2 Osica de Sus, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, au reținut luni, 16 octombrie 2023, un bărbat cercetat pentru distrugere. Olteanul, originar din comuna Osica de Sus, a fost arestat preventiv, fiind acuzat că a dat foc unei locuințe după ce, potrivit unor surse, ar fi avut neînțelegeri cu membrii familiei, pornite de la avere. S-ar fi certat cu sora pe casa părintească ce a incendiat-o. 

Bărbatul a comis fapta în noaptea de duminică spre luni, 15 spre 16 octombrie, și prima oară a dat foc la unele lucruri din casă, apoi incendiul s-a extins la tot imobilul, fiind distrus aproape în totalitate. Din fericire, nu au fost victime.

„În fapt, la data de 16 octombrie 2023, în jurul orei 02:50, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că la o locuință din comuna Osica de Sus a izbucnit un incendiu. La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 2 Osica de Sus. Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat de 40 de ani, din comuna Osica de Sus, ar fi incendiat mai multe bunuri din interiorul locuinței, iar focul s-a extins asupra întregului imobil. În urma evenimentului, nu au existat victime omenești, fiind produse doar pagube materiale”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al IPJ.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, cercetările fiind continuate în cauză în vederea documentării activității infracționale și dispunerii măsurilor legale.

În urma probatoriului administrat, luni, 16 octombrie, sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul Caracal, pe numele bărbatului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Poliției Olt.

Ulterior, în aceeași zi, olteanul din Osica de Sus a fost prezentat în fața magistraților Judecătoriei Caracal, care au admis propunerea procurorilor Parchetului Caracal și au dispus măsura arestării preventive față de acesta, pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia instanței de judecată nu este una definitivă și deja a fost contestată, contestația urmând a fi judecată zilele viitoare de o instanță superioară.

Sursă foto: Amator

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți