20.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Inspectorii sanitar veterinari și polițiștii olteni, în control la producătorii de legume din bazinul legumicol al județului. Amenzi de 10.000 de lei în urma neregulilor găsite la două depozite din Izbiceni

- Advertisement -

Inspectori din cadrul Direcției Sanitare Veterinare şi pentru Siguranța Alimentelor Olt au participat, săptămâna trecută, la o acțiune comună de control împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în vederea verificării activității producătorilor de legume din bazinul legumicol al județului Olt. S-au verificat nouă producători primari de legume și asociații de producători de legume, din comunele Scărișoara, Rusănești, Izbiceni, Cilieni și orașul Corabia. În urma controalelor s-au găsit nereguli la două depozite din localitatea Izbiceni, fiind aplicate amenzi în cuantum de 10.000 de lei.

„Cu această ocazie au fost controlate și două depozite de legume înregistrate pentru siguranța alimentelor din comuna Izbiceni, unde au fost identificate neconformități, respectiv igiena necorespunzătoare a spațiilor de depozitare, cu deteriorări la nivelul tavanului și pereților; depozitare legume în alt spațiu, neînregistrat pentru siguranța alimentelor; neidentificarea corespunzătoare a loturilor de legume. Pentru abaterile de la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor au fost aplicate două sancțiuni contravenționale conform Hotărârii Guvernului 984/2005, cu modificările ulterioare în valoare totală de 10.000 lei”, a declarat Venera Popa, purtător de cuvânt al DSVSA.

Sursa citată mai spune că au fost prelevate și 15 probe de legume – gogoșari, castraveți, gogonele, vinete, ardei kapia, dovlecei, roșii, ardei iute, care au fost trimise către Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt – Compartimentul de control reziduuri și contaminanți, în vederea determinării reziduurilor de pesticide din produse alimentare de origine nonanimală.

„În urma analizării acestora, nu au fost rezultate neconforme, respectiv depășiri ale limitelor maxime admise ale reziduurilor de pesticide”, a mai spus reprezentantul instituției.

Sursă foto – Internet (prezentare generală legume)

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți