23.2 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii din Olt, verificări pe linia absenteismului și abandonului școlar în unități școlare din Scornicești, Potcoava și Făgețelu

- Advertisement -

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt, prin compartimentele de specialitate, împreună cu specialiști din cadrul Centrului de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog, au organizat vineri, 20 octombrie, o nouă acțiune pentru prevenirea fenomenelor de absenteism sau abandon școlar, dar și a victimizării minorilor în incinta unităților de învățământ, precum și în proximitatea acestora. Au fost controale în unitățile școlare din trei localități, în urma acestora fiind găsiți nouă elevi care chiuleau de la ora.

Agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt, a declarat că beneficiari ai acestor activități au fost peste 125 de elevi din unitățile de învățământ din localitățile Scornicești, Potcoava și Făgețelu.

„Principalul risc implicat de lipsa de la școală a elevului îl reprezintă activitățile pe care adolescentul le face când absentează de la școală, respectiv, consum de tutun, alcool sau droguri. În cadrul activității, au fost identificați nouă elevi care absentau de la școală, acestora fiindu-le explicată importanța frecventării orelor de curs, dar și respectarea regulamentelor școlare”, a spus reprezentantul Inspectoratului de Poliție Județean.

O altă activitate desfășurată de oamenii legii a fost aceea de verificare a barurilor, a sălilor de jocuri de noroc și a parcurilor din zonele adiacente unităților de învățământ, sens în care a fost monitorizat și modul de acces, respectiv de ieșire a elevilor din unitățile de învățământ.

„Scopul acțiunii a fost acela de a preveni absenteismul scolar și victimizarea minorilor, fiind discutate teme privind comportamentul copiilor și tinerilor în școală și în societate, dar și necesitatea participării la orele de curs, astfel încât aceștia să nu devină autori sau victime ale unor infracțiuni”, a declarat Șerban.

La activitate au participat polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară, Compartimentului Analiză și Prevenire a Criminalității, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului de Investigații Criminale, Poliției orașului Scornicești și Poliției orașului Potcoava.

Prin desfășurarea unor astfel de activități, polițiștii își doresc să fie alături de elevi, să-i ghideze și să-i învețe cum să fie responsabili în vederea adoptării unei bune conduite în societate. Prevenirea victimizării minorilor, abandonului școlar și absenteismului de la orele de curs reprezintă priorități pentru polițiștii Biroului Siguranță Școlară Olt, context în care astfel de activități se vor desfășura și în perioada următoare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți