10.7 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ce au găsit anchetatorii în urma descinderilor efectuate în 13 județe, printre care și Olt, dar și în Capitală

- Advertisement -

În urma celor 46 percheziții domiciliare, efectuate marți, 24 octombrie, de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț, sub coordonarea unui procuror de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț, în 13 județe, printre care și Olt, dar și în municipiul București, trei persoane, cu vârste între 34 și 67 de ani, din București și Neamț, au fost reținute, pentru 24 de ore. Descinderile au avut loc la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și obținerea ilegală de fonduri.

„Din cercetări a reieșit faptul că, începând cu luna ianuarie 2020, persoanele în cauză ar fi procedat la preluarea a 23 de societăți comerciale, care aveau încheiate deja acorduri de finanțare fie direct, fie prin intermediul altor persoane. Ulterior, cele 23 de societăți comerciale controlate de către membrii grupării infracționale ar fi depus înscrisuri care atestau date false, inexacte sau incomplete, pentru a obține fondurile alocate conform prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului 10 din 2017 pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii. Din probatoriul administrat a rezultat faptul că niciuna din cele 23 de societăți comerciale nu ar fi desfășurat activitate economică, scopul preluării acestora fiind acela de a obține în mod ilegal fonduri publice”, se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul General al Poliției Române.

În urma perchezițiilor efectuate, anchetatorii au descoperitnși ridicat mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracțională a persoanelor vizate de anchetă.

Reprezentanții IGPR reamintesc că polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț, sub coordonarea unui procuror de caz de la Parchetul Neamț, au pus în executare 46 de mandate de percheziție domiciliară, în județele Bistrița Năsăud, Bihor, Constanța, Dolj, Hunedoara, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Timiș, Mureș, Giurgiu, Dâmbovița și în Capitală, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și obținerea ilegală de fonduri.

Prejudiciul cauzat este de peste 4 milioane de lei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din Poliție Română, iar acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Direcției de Investigare a Criminalității Economice, specialiștilor în investigarea criminalității economice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Sectoarele 1 – 6 și din cadrul serviciilor de investigare a criminalității economice din cele 13 județe, precum și de specialiști criminaliști.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți