15.2 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

Noi sume de bani alocate de CJ primăriilor din Olt, din Fondul de rezervă bugetară

- Advertisement -

Puțin peste 16,1 milioane de lei este suma pe care consilierii județeni au aprobat-o joi, 26 octombrie, să fie alocată de Consiliul Județean primăriilor din Olt, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția CJ și prevăzut în bugetul județului Olt pe anul acesta. Banii urmează a fi folosiți de unitățile administrativ teritoriale oltene pentru achitarea unor cheltuieli urgente.

Alocarea sumelor de bani s-a făcut în funcție de necesitățile fiecărei localități în parte, găsindu-se practic o formulă de calcul pentru împărțirea tuturor acestor sume, a spus Marius Oprescu, președintele forului județean. Însă, au existat și unele administrații locale cărora li s-au repartizat fonduri, de CJ Olt, din cota de 6 la sută din impozitul pe venit, pe anul 2023. Dacă municipiile Caracal și Slatina au primit câte 500.000 lei, orașul Balș a avut alocată o sumă de 300.000 lei, iar Corabia a primit 26.000 de lei.

„Majoritatea banilor provin din Fondul de Rezervă bugetară, la dispoziția CJ Olt, iar o parte foarte mică din acești bani provine din cota de 6 la sută pe care CJ Olt, conform legii Bugetului de stat, o distribuie către UAT-urile din județul Olt. Sunt aproximativ 17 milioane de lei, în funcție de necesitățile lor, gândind o formulă ca toate localitățile să primească ceva bani, am decis ca municipiile să primească câte 500 de mii de lei, orașele câte 300 de mii de lei, comunele minimum 100.000 de lei, iar diferența de bani s-a dat în funcție de fundamentarea localităților respective, diferențiat pe o serie de localități”, a declarat președintele CJ Olt.

Sumele de bani au fost aprobate de consilierii județeni în ședința ordinară a CJ Olt, de la sfârșitul lunii octombrie, ce a avut loc joi în Sala Europa a instituției.

Care sunt sumele de bani primite de celelalte primării oltene

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți