18.1 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Pompierii olteni au simulat producerea unui accident feroviar, cu victime multiple, în Gara Piatra Olt

- Advertisement -

Salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt au desfășurat joi, 26 octombrie, în orașul Piatra Olt, un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, pentru antrenarea structurilor de intervenție în situația producerii unui accident feroviar cu victime multiple. Evenimentul s-a derulat chiar în gara din localitate.

Conform scenariului, în stația CFR Piatra Olt, pe timpul manevrelor de formare a unei garnituri de marfă, ca urmare a neglijenței mecanicului de locomotivă, se produce un accident în care sunt implicate trenul de marfă și un tren de călători.

„În urma impactului, mai multe vagoane de călători deraiază și izbucnește un incendiu la compartimentul motor al unei dintre locomotive. Având în vedere numărul persoanelor implicate în eveniment, pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul județului Olt a fost activat Planul roșu de intervenție. La locul evenimentului au acționat patru autospeciale de stingere, prevăzute cu accesorii pentru descarcerare, trei echipaje SMURD, o autospecială pentru victime multiple, o autospecială pentru descarcerare, postul medical avansat, punctul de comandă mobil, o autospecială CBRN (chimic, biologic, radiologic, nuclear) și mai multe autospeciale pentru primă intervenție. În sprijinul pompierilor au acționat și patru ambulanțe de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt, dar și echipaje de la Inspectoratul de Poliție Olt și Inspectoratul de Jandarmi Olt. În urma evenimentului au rezultat 17 victime, care au fost transportate către unitățile spitalicești”, a arătat scenariul pompierilor.

Potrivit reprezentanților ISU, obiectivele principale ale exercițiului desfășurat în Gara Piatra Olt au fost: verificarea viabilității planului roșu de intervenție, în caz de accident feroviar cu victime multiple; antrenarea structurilor cu atribuții de intervenție în cazul producerii unui accident feroviar cu victime multiple și asigurarea unui răspuns coordonat de către structurile care acționează în cazul producerii unui accident feroviar.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți