11.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

CJ Olt, investiții majore în infrastructura rutieră a județului

- Advertisement -

Consiliul Județean Olt continuă să aloce bani sau să acceseze fonduri europene sau de la bugetul de stat pentru diverse proiecte ce țin de modernizarea infrastructurii rutiere. În acest sens, în ședința ordinară de la sfârșitul lunii consilierii județeni au avut de aprobat mai multe proiecte de hotârâre, unele investiții urmând a fi realizate prin Programul „Anghel Saligny”.

Marius Oprescu, președintele CJ Olt, a declarat că printre aceste proiecte este unul foarte important ce se va realiza cu fonduri europene și pe care administrația județeană îl pregătește de mult timp.

„Sunt mai multe proiecte. În primul rând, pentru două proiecte am aprobat DALi-ul și proiectul tehnic pentru un drum județean pe fonduri europene pe care noi îl pregătim de foarte multă vreme și dumneavoastră știți de el și acum este forma finală. El deja este ridicat în sistemul electronic Mi SMISS, pentru a accesa bani europeni. Este vorba despre un proiect de aproximativ 36 milioane de euro, drumul de la Valea Mare, Recea – Valea Mare – Priseaca – Poboru, până la graniță cu județul Argeș. De asemenea, am avut două proiecte de aprobare finală a indicatorilor tehnico-economici. Este vorba despre două proiecte depuse pe ‘Anghel Saligny’: Fălcoiu – Balș și Cungrea – Verguleasa. Pe unul dintre ele l-am aprobat în ședința de Consiliu Județean trecută, iar un alt proiect pe care l-am aprobat în ședința trecută este vorba despre Perieți – Potcoava”, a declarat președintele forului județean.

Jurnaliștii l-au întrebat pe Marius Oprescu, la finalul ședinței ordinare, cum stăm la ora actuală cu rețeaua de infrastructură la nivelul județului Olt, iar acesta a spus că sunt încă drumuri de balast și de pământ.

„Încă mai avem drumuri de balast și de pământ în județul Olt. Probabil după, o mare porțiune din ceea ce vă spuneam este pe acest drum pe care îl facem pe fonduri europene Valea Mare – Poboru și așa mai departe. După ce ieșiți din Priseaca acolo nu mai este drum asfaltat și o mare parte din acești kilometri care ne-au mai rămas o să fie făcuți acolo. De asemenea, Potcoava – Perieți, câțiva kilometri de drum, care, la fel, sunt din balast în momentul de față, vor fi asfaltați și ei. Restul sunt refaceri de carosabil care este deja asfaltat, dar calitatea acestor drumuri pe care vrem să le refacem nu este satisfăcătoare pentru un drum județean”, a subliniat Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean.

Sursă foto: Arhivă – Asfaltare drum din județul Olt

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți