12.3 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Tinerii care au trecut pe la Bursa locurilor de muncă nu prea au fost interesați de oferta angajatorilor

- Advertisement -

În jur de 900 de joburi, în mai multe domenii de activitate, a fost oferta a zeci de angajatori din județul Olt care au fost prezenți Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, ce a fost organizată vineri, 27 octombrie 2023, atât în municipiul Slatina, la Casa de Cultură a Sindicatelor, cât și în municipiul Caracal, la sediul Agenției Locale. Deși oferta a fost una bogată, interesul a fost unul scăzut, numărul persoanelor care au trecut, cel puțin pe la evenimentul desfășurat la Slatina, fiind cu mult mai mic decât cel al locurilor de muncă puse la dispoziție de societățile comerciale.

Dacă puține persoane au vrut neapărat să își găsească un job, nu puțini au fost oltenii care au trecut pe la bursă doar pentru a-și viza carnetul de șomer.

Totuși, tinerii care au trecut pragul evenimentului au vrut să știe care este oferta educaţională a structurilor Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale la școlile de subofițeri de poliție sau jandarmi și la școlile militare.

Pe lângă angajatori, la deschiderea Bursei locurilor de muncă pentru absolvenți, dar și pe parcursul acesteia, a fost prezent Constantin Câtu, directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt, care l-a avut alături pe olteanul Florin Cotoșman, președintele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

„Vreau să încep cu faptul că-mi face o deosebită plăcere să mă aflu aici la Slatina, în calitate de președinte al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți. Acest eveniment este unul major, ceea ce înseamnă activitatea serviciului de ocupare din România, fiind ca importanță pe locul II după Bursa generală a locurilor de muncă pe care noi o organizăm în luna mai. Vreau să salut cu această ocazie interesul angajatorilor pentru prezența la acest eveniment, precum și să remarc prezența unor angajatori de top și prezența unor instituții importante – Ministerul Apărării, Inspectoratul de Poliție Județean și Jandarmeria – și vreau să salut cu această ocazie și interesul lor. Acest eveniment este unul important pentru ceea ce înseamnă serviciul public de ocupare. Cu această ocazie considerăm că oferim o oportunitate absolvenților de studii liceale, studii profesionale și studii universitare, pentru a-și găsi mult mai facil un loc de muncă pe piața muncii. La nivel național pot să vă prezint faptul că este un eveniment care se desfășoară în 66 de locații, interesul este destul de ridicat, peste 1.000 de angajatori participă la acest eveniment, iar locurile de muncă pe care le oferă tineri absolvenţi sunt în număr de 25.000. Ca și un top al județelor, trecând peste București, care oferă 9.000 locuri de muncă, vreau să vă spun, și este foarte important ceea ce vreau să transmit, județul Olt se află în top, se încadrează undeva pe poziția 3 – 4. Avem județul Bihor, cu 900 de locuri vacante, iar în județul Olt avem 870 locuri de muncă vacante, undeva la egalitate cu județul Timiș. Pentru mine este un barometru edificator cu privire la activitatea economică intensă care se desfășoară în această zonă. (…)”, a declarat Cotoșman.

Câtu, directorul AJOFM Olt, a spus câți angajatori au oferit joburi la Slatina și la Caracal: „La Slatina avem în bursă 31 de angajatori, iar la Caracal sunt 11. 610 locuri de muncă au fost la Slatina și 260 la Caracal.
Avem 33 locuri de muncă pentru cei cu studii superioare, în toate domeniile. Avem locuri de muncă în toate domeniile, atât pentru calificați, cât și pentru necalificați. De pe platforma industrială a Slatinei, sunt patru dintre angajatorii mari care au joburi de oferit”.

Până la sfârșitul bursei, numărul locurilor de muncă oferite de angajatori a mai crescut, în total fiind 894.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții AJOFM Olt la finalul bursei încheiată în jurul prânzului, 630 de persoane au fost prezente la bursă, iar 167 dintre acestea au fost selectate pentru interviu sau probă de lucru. În total, dintre cei 99 de agenți economici olteni contactați, 47 au fost prezenți la Bursa generală, cu cele 894 de locuri vacante, 38 dintre ele fiind pentru șomerii cu studii superioare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți