12.3 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii rutieri au lăsat aproape o sută de șoferi fără permisul auto, pentru abaterile comise pe șoselele din Olt

- Advertisement -

Polițiștii olteni au organizat, pe parcursul ultimei săptămâni, zeci de acțiuni cu efective mărite pe drumurile publice care tranzitează județul, scopul acestora fiind acela de creștere a gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. În cadrul raziilor organizate de Serviciul Rutier Olt au fost angrenați 49 de polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, iar pentru neregulile constatate în trafic oamenii legii au aplicat aproape o mie de amenzi, în cuantum de aproximativ 290.000 de lei. Totodată, aproape o sută de șoferi au rămas fără permisul auto ca urmare a abaterilor comise pe șoselele din Olt.

„Acțiunile au vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se preponderent pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive și a celor care nu respectă regimul legal de viteză. De asemenea, în cadrul activităților, polițiștii au acționat și pentru prevenirea și combaterea indisciplinei pietonilor și a bicicliștilor. Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 987 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 290.000 de lei. Dintre acestea, 498 au fost aplicate conducătorilor auto, 415 bicicliștilor și 73 pietonilor. Ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au reținut 96 de permise de conducere”, a declarat subinspector Cosmin Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Dintre cele aproximativ o sută de permise reținute, 66 au fost pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de kilometri pe oră, nouă pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar 21 pentru alte abateri la regimul rutier, fiind constatate și cinci infracțiuni.

S-au urcat la volan după ce au consumat alcool

În cadrul activităților, duminică, 29 octombrie, în jurul orei 16:20, polițiștii Secției de Poliție Rurală 2 Osica de Sus, au oprit pentru control, pe strada Principală, din comuna Osica de Sus, un autoturism condus de un tânăr de 27 de ani, din orașul Balș. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,46 miligrame pe litru (mg/l) alcool pur în aerul expirat, acesta refuzând transportul la o unitate spitalicească, în vederea prelevări de mostre biologice de sânge.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că bălșeanul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Ulterior, în jurul orei 20:20 a aceleiași zile, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt au oprit pentru control, pe strada Primăverii, din comuna Rusănești, un autoturism condus de un bărbat de 48 ani, din localitate. Pentru că mirosea a alcool, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost dus la spital, în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, iar în cauză polițiștii au întocmit, pe numele său, un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți