15.2 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

Două persoane surprinse de prăbușirea unui mal de pământ, la Drăghiceni. Una este decedată

- Advertisement -

UPDATE 2: Polițiștii olteni au deschis dosar penal în cauză.

„La data de 31 octombrie 2023, în jurul orei 15:30, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că două persoane ar fi fost surprinse de un mal de pământ în comuna Cezieni. La faţa locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală 2 Osica de Sus. Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că o femeie, în vârstă de 43 de ani, din municipiul Slatina, împreună cu un tânăr, în vârstă de 32 de ani, din comuna Drăghiceni, în timp ce efectuau săpături într-un deal, au fost surprinși de malul de pământ, care s-a surpat peste cei doi. În urma evenimentului, bărbatul a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul municipal Caracal, iar femeia a decedat. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

UPDATE: Reprezentantul ISU Olt a transmis că în jurul orei 16:50, a fost extras și bărbatul, conștient și cooperant, politraumatizat, care a fost preluat și transportat la Compartimentul Primiri Urgențe al Spitalului Municipal Caracal.

Știrea inițială: Două persoane din comuna Drăghiceni, respectiv un bărbat de 32 de ani și o femeie de 43 de ani au fost suprinși de prăbușirea unui mal de pământ, în după-amiaza zilei de marți, 31 octombrie 2023, în satul Liiceni, din comuna Drăghiceni. Din păcate, femeia a decedat deși a fost scoasă prima, iar bărbatului i se administrează oxigen de către echipajele de salvatori ajunse la fața locului.

„Peste 20 de pompieri, cu două autospeciale de stingere, prevăzute cu accesorii pentru descarcerare, două containere multirisc, o autospecială pentru intervenție la înălțime, un echipaj SMURD și mai multe autospeciale pentru primă intervenție, acționează în comuna Drăghiceni, sat Liiceni, la două persoane surprinse de prăbușirea unui mal de pământ. La locul evenimentului acționează și echipaje de la Serviciul de Ambulanță și un buldoexcavator. Femeia a fost extrasă și declarată decedată, 43 de ani, din localitate. Bărbatul este blocat, conștient și cooperant, existând o zonă prin care comunică cu el și i se administrează oxigen, are 32 de ani, tot din localitate”, a declarat căpitanul Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

În jurul orei 16:30 a zilei de marți, misiunea pompierilor și a celorlalți salvatori era încă în desfășurare.

În zonă s-au deplasat și echipaje ale Poliției, pentru a face cercetări și a stabili cu exactitate împrejurările în care a avut loc această tragedie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți