22.3 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Șapte nevăzători care au permis auto, amendați pentru diverse abateri comise în trafic, anul acesta

- Advertisement -

În urmă cu două săptămâni, în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o în sala de ședințe a Prefecturii Olt, Mario De Mezzo, reprezentantul Guvernului în teritoriu anunța că sunt 78 de olteni nevăzători care au permis de conducere valabile. Cercetările prefectului județului au continuat și a constatat și faptul că șapte persoane care au certificat de handicap vizual grav sau accentuat şi nu ar trebui să mai dețină permise auto valabile, au fost amendate anul acesta pentru diverse abateri comise în trafic, în timp ce conduceau autovehicule.

Datele Serviciului Permise de Conducere şi Înmatriculări Autovehicule, cerute de reprezentantul Guvernului în teritoriu în luna octombrie, au arătat faptul că 78 dintre persoanele cu indemnizaţie pentru probleme de vedere au și permis auto.

„În urmă cu aproximativ o lună, am solicitat o statistică de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și Inspectoratul de Poliție Județean Olt pentru a vedea care este situaţia nevăzătorilor cu grad de handicap I şi II (grav sau accentuat) care au în continuare permis de conducere valabil. Astfel, am constatat că 78 de persoane din judeţul Olt care au grad de handicap I şi II deţin în continuare permise valabile. Continuând aceste statistici, am constatat de asemenea că şapte astfel de persoane au fost sancţionate contravenţional pentru abateri comise la volan în ultimul an de zile. Mai spun odată: şapte persoane nevăzătoare cu grad de handicap de nevăzător I şi II, care în mod normal nu ar avea dreptul să aibă permis de conducere, au fost sancţionate contravenţional pentru abateri comise la volan”, a declarat Mario De Mezzo.

Un șofer cu deficiențe de vedere chiar s-a ales cu dosar penal

În cazul unuia dintre conducătorii auto cu deficiențe de vedere nu a fost vorba despre o amendă și chiar este cercetat penal. Este vorba despre o persoană cu grad de handicap I, care pe 26 august 2023 a fost implicat într-un accident rutier cu victimă, iar pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Un alt nevăzător cu permis, care are tot grad I, a fost sancționat de două ori, în data de 19 februarie pentru viteză și înmatriculare suspendată și pe 13 mai 2023 pentru centură, înmatriculare suspendată și lipsă triunghi.

În data de 10 octombrie 2022 a fost amendat o persoană cu grad de handicap I, pentru oprire neregulamentară, pe 29 noiembrie 2022 a fost amendat un oltean cu probleme de văz, având grad de handicap II, pentru nepurtarea centurii de siguranță și lipsă documente.

Pe 3 februarie 2023 au fost amendate două persoane cu grad de handicap II, una pentru centură și alta pentru viteză, iar pe 12 octombrie 2023, tot un oltean cu grad II a fost sancționat pentru lumini și centură.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai spus că face demersuri pentru efectuarea unor verificări suplimentare, în vederea dispunerii unor măsuri legale.

Sursă foto: Arhivă – polițiști rutieri efectuând controale pe o stradă din Slatina

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți