14.1 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Porți deschise la noul sediu administrativ al Judecătoriei Slatina

- Advertisement -

S-a inaugurat noul sediu administrativ al Judecătoriei Slatina în ultima zi a lunii octombrie, în prezența ministrului Justiției, Alina Gorghiu, iar vineri, 3 noiembrie 2023, aici a fost organizat evenimentul Ziua Porților Deschise. Timp de două ore, în intervalul orar 10:00 – 12:00, pragul clădirii monument istoric care anul acesta a împlinit 115 ani de la înființare, fiind construită în anul 1908, a fost trecut de sute de oameni. Printre ei, zeci de elevi ai mai multor instituții de învățământ slătinene, dar și simplii cetățeni care au vrut să vadă unde urmează a se desfășura în viitorul apropiat actul judiciar.

„Ziua porților deschise la noul sediu al Judecătoriei din Slatina. O clădire monument istoric care a primit acum o nouă destinație și care înfrumusețează centrul municipiului. Sute de oameni i-au trecut pragul, astăzi, pentru a o vedea. Elevii de la Colegiul National ‘Radu Greceanu’, Colegiul Național ‘Ion Minulescu’, Colegiul Tehnic ‘Petre S. Aurelian’ și de la Școala Generală ‘George Poboran’ au vizitat noul sediu. Justiția trebuie să fie apropiată de cetățeni și deschisă către comunitatea locală!”, este mesajul postat la scurt timp după desfășurarea evenimentului pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Justiției.

În noul sediu al Judecătoriei Slatina sunt patru săli de judecată, cu una mai mult decât în vechiul sediu de pe strada Dinu Lipatti, care avea doar trei, inclusiv o cameră de audiere a minorilor și o sală pentru avocați, dar și un spațiu pentru arhivă mult mai mare. În corpul principal al noii instanțe se vor judeca dosarele civile, iar în cel nou vor fi judecate dosarele penale.

În noul imobil al Judecătoriei Slatina, investiție ce a costat aproximativ 16 milioane de lei, a funcționat sediul Băncii Naționale a României, iar arhitectul slătinean Severică Mitrache este cel care a gândit proiectul realizat cu fonduri de la Compania Națională de Investiții, care a încercat să păstreze farmecul clădirii monument istoric.

Judecătoarea Petronela Stămătoiu, președintele Judecătoriei Slatina, a spus în ziua inaugurării noului sediu că, cel mai probabil, activitatea judiciară aici va începe din luna ianuariei 2024. Iar în vechiul sediu ar urma, se pare, să își mute activitatea Serviciului de Probațiune al Tribunalului Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți