20.2 C
Slatina
luni,6 mai,2024

Ultimele Articole

Un preot care slujește la Catedrala „Sfânta Treime” din Corabia, victimă a unui accident rutier, are nevoie de sânge

- Advertisement -

Rănit în urma unui accident de circulație care a avut loc sâmbătă, 4 noiembrie 2023, pe Drumul Național 54 A, între comuna Orlea și orașul Corabia, un preot care slujește la Catedrala „Sfânta Treime” din localitatea de la malul Fluviului Dunărea are acum mare nevoie de sânge pentru efectuarea unei intervenții chirurgicale. Părintele Radu Paul Voinea, în vârstă de 63 de ani, originar din comuna olteană Gura Padinii, este internat pe Secția Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din Capitală, după ce inițial a fost transportat la Spitalul Orășenesc Corabia și Spitalul Județean de Urgență Slatina.  

Este nevoie de orice grupă de sânge, iar reprezentanții lăcașului de cult, dar și ai Primăriei Corabia, au făcut apel la oamenii de bine pentru a dona: „Părintele Voinea Radu Paul a avut sâmbătă, 4 noiembrie 2023, un accident de mașină și are nevoie de sânge destul de urgent pentru operația ce urmează a-i fi făcută. Oricine e dispus și este eligibil pentru donație, poate dona sânge la orice centru de donare doar specificand următoarele detalii – Nume: Voinea Radu Paul, Spitalul de Urgență București (Floreasca), ATI, Politraumă 1, Sector C”.

Un ajutor a venit deja din partea autorităților locale, Primăria Corabia punând la dispoziție pentru ziua de miercuri mai multe microbuze cu care corăbienii, și nu doar ei, să se poată deplasa la Centrul de Transfuzie Sanguină Slatina, pentru a dona sânge.

Doritorii se pot înscrie inclusiv la sediul Primăriei.

„Primarul orașului Corabia, inginer Iulică Oane, dorind să vină în sprijinul preotului Voinea Radu Paul, care a suferit un accident și are nevoie de ajutorul nostru, pune la dispoziția cetățenilor care doresc să doneze sânge, microbuze pentru deplasarea la Centrul de Transfuzie Sanguină Slatina, în ziua de miercuri, 8 noiembrie. Cei care doresc să facă o faptă bună sunt rugați să se înscrie la telefonul 0249.560.703 sau la sediul Primăriei. Nu contează grupa sanguină! Vă mulțumim!”, au transmis reprezentanții administrației publice locale.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Olt, accidentul de circulație s-ar fi produs pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum. Se pare că preotul conducea autoturismul cu viteză și a intrat în derapaj, a părăsit partea carosabilă și a izbit în plin un copac de pe marginea DN 54 A. În urma evenimentului rutier, șoferul a suferit un traumatism cranio-cerebral și un politraumatism coloană lombară.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți