22.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

O porțiune de drum din Centura Slatinei, închisă pentru a se face legătura dintre Tronsoanele II și III ale DEx 12 Craiova – Pitești

- Advertisement -

Cum constructorul UMB preconizează ca Tronsonul III al Drumului Expres 12 Craiova – Slatina – Pitești să fie redat circulației până la sfârșitul anului 2023, lucrările fiind foate avansate, autoritățile din județ anunță că o porțiune de drum din Centura ocolitoare a municipiului Slatina ar urma să fie închisă pentru a se putea face legătura dintre Tronsoanele II și III, de la Valea Mare, ambele segmente tranzitând județul Olt, de la limita cu județul Dolj, la Balș, și până la limita cu județul Argeș, la Colonești. 

Inginerul Adrian Motorga, directorul Secției de Drumuri Naționale Slatina, nu a spus și când ar urma să fie închisă porțiunea de drum din Centura Slatinei.

„S-a discutat despre închiderea Centurii Slatina. Vorbim despre lucrările de la km 57, adică racordarea între Tronsonul II și Tronsonul III, de la Valea Mare, din acest motiv se închide. O să vină antreprenorul, UMB-ul, cu o solicitare și atunci vom ști mai multe detalii, despre perioada închiderii, nu putem spune din ce moment se închide. Există o discuție de principiu, dar nu avem nimic oficial, trebuie să vedem clar documentul care ne spune clar de când până când se va închide Centura, nu putem să avansăm niște termene, ține de constructor. Avem variante alternative, nu sunt probleme”, a declarat șeful SDN Slatina, pentru jurnaliștii de la site-ul stirideolt.ro.

Concret ar urma să se închidă porțiunea de drum cuprins între fabrica Pirelii Tyres și comuna Valea Mare, iar autovehiculele ar urma să tranziteze Slatina, pe arterele din interiorul municipiului.

Potrivit unor informații, închiderea segmentului din Centura ocolitoare a Slatinei ar putea avea loc chiar la sfârșitul acestei săptămâni, lucrările de legătură a celor două tronsoane urmând a se face, se pare, pe parcursul a trei săptămâni.

Județul Olt este tranzitat de Tronsonul II al DEx 12, cu Loturile 1 și 2, care are o lungime de 39,85 kilometri, cu punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final municipiul Slatina, la intersecția cu Drumul Național 65 – European 574. Acesta traversează teritoriile administrative ale localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi (Milcov), Slatina și Valea Mare. Dacă Lotul 2, care cuprinde și Centura ocolitoare a municipiului Slatina, a fost deschis la sfârșitul lunii iulie 2022, Lotul 1, între orașele Balș și Piatra Olt, care include Centura ocolitoare a orașului Balș, a fost inaugurat în aprilie 2022.

31,75 kilometri reprezintă distanța Tronsonului 3 al Expresului care tranzitează și acesta județul Olt, trecând prin unitățile administrativ teritoriale Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași Măgura, Tătulești și Colonești, până la limita județelor Olt și Argeș.
În total, Drumul Expres Craiova – Slatina – Pitești este împărțit în patru tronsoane și va avea o lungime de 121,185 kilometri și câte două benzi pe fiecare sens, limita maximă de viteză admisă fiind de 120 de kilometri pe oră.
Proiectul a fost realizat cu fonduri accesate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți