16.2 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ministrul Grindeanu de la Transporturi, vizită fulger pe Tronsonul III al Expresului Craiova – Pitești. Până la Crăciun se va circula între Valea Mare și Colonești

- Advertisement -

Sorin Grindeamu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, alături de reprezentanți din conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, Secției de Drumuri Naționale Slatina și președinții Consiliilor Județene Olt și Dolj, au fost prezenți joi, 9 noiembrie 2023, pe tronsoanele I, III și IV ale Drumului Expres 12 Craiova – Slatina – Pitești, la finalul vizitei făcând o ultimă oprire pe Tronsonul III, în zona comunei Priseaca, unde a susținut o scurtă declarație de presă referitor la cele constatate.

Ministrul Grindeanu a ținut să spună, în primul rând, că este mulțumit de cum constructorul UMB desfășoară lucrările pe Tronsonul III, cei 31,75 de kilometri ai acestuia ce străbat unitățile administrativ teritoriale Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași Măgura, Tătulești și Colonești, până la limita județelor Olt și Argeș, urmând a fi redați traficului până la Crăciun.

„Până în Crăciun dăm în circulației Tronsonul III, le mulțumesc pentru mobilizare, asta înseamnă peste 30 de kilometri din Drumul Expres, este un lucru bun. Sunt spre jumătate, la stadiul fizic, pe Tronsonul IV, exact cel care se duce în Autostrada 1, la Pitești. Nu este o mobilizare bună pe Tronsonul I și nici pe Centura Craiovei. Am avut discuții împreună cu domnul Pistol (Cristian Pistol, directorul general al CNAIR n.r.) cu acele companii, le-am spus că o să mai vin în această lună, până la finalul anului, și aș vrea să se schimbe lucrurile. Am reziliat contractul, așa cum bine știți, pentru acea rușine, pe Tronsonul I. Au câștigat, mă aștept să existe o mobilizare mai bună. 75 de oameni astăzi și 70 de utilaje, scuzați-mă, nu este mulțumitor. Ca și termene, pe o perioadă medie, mențin ceea ce am spus, până la sfârșitul acestui an, dăm în circulație acest Tronson III, de peste 31 km, mențin pentru Tronsonul I, anul viitor, întregul Drumul Expres de la Craiova la Pitești să fie redat circulației. Fiind la 50 la sută și Centura Craiovei, cei 10 km, termenul de iunie, iulie poate fi menținut. Felicitări constructorului pentru Tronsoanele III și IV, nu este nicio surpriză, și un pic de atenționare pentru Tronsonul I și pentru Centura Craiovei”, a declarat Sorin Grindeanu.

Marius Oprescu, președintele CJ Olt, a spus că șoseaua de mare viteză este importantă pentru regiunea Oltenia și aceasta va deschide cu siguranță o serie de oportunități investiționale în zonă.

„Permanent domnul ministru Grindeanu este în vizită de lucru pe șantierul din Oltenia, ceea ce arată angajamentul ferm al Guvernului privind infrastructura și importanța pe care o acordă Olteniei. Drumul Expres Craiova – Pitești este un drum strategic pentru noi, pentru întreaga României, dar pentru Oltenia în mod deosebit. Cred că va deschide o grămadă de oportunități investiționale în zona noastră și, bineînțeles, planurile care deja sunt creionate de către Ministerul Transporturilor de a duce mai departe, de la Craiova către Vestul țării, cu Drum Expres sau Autostradă, cred că va aduce în zona Olteniei foarte mulți investitori. Salut angajamentul Guvernului, îl felicit pe Sorin Grindeanu pentru ce a făcut în scurta perioadă de doi ani pentru Ministerul Transporturilor, că a deblocat multe proiecte importante. Îi felicit pe toți cei care au făcut ca astăzi să avem funcționali 70 de kilometri din Drumul Expres”, a spus șeful forului județean.

Sunt aproape funcționali 70 de kilometri de drum expres, având în vedere că județul Olt este tranzitat și de Tronsonul II al DEx 12, cu Loturile 1 și 2, care are o lungime de 39,85 kilometri, cu punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final municipiul Slatina, la intersecția cu Drumul Național 65 – European 574. Acesta traversează teritoriile localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi (Milcov), Slatina și Valea Mare. Dacă Lotul 2, care cuprinde și Centura ocolitoare a municipiului Slatina, a fost deschis la sfârșitul lunii iulie 2022, Lotul 1, între orașele Balș și Piatra Olt, care include Centura ocolitoare a orașului Balș, a fost inaugurat în aprilie 2022.

În total, Drumul Expres Craiova – Slatina – Pitești este împărțit în patru tronsoane și va avea o lungime de 121,185 kilometri și câte două benzi pe fiecare sens, limita maximă de viteză admisă fiind de 120 de kilometri pe oră.
Proiectul a fost realizat cu fonduri accesate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți