2.3 C
Slatina
marți,28 noiembrie,2023

Ultimele Articole

DIICOT Olt: Doi bărbați, arestați după ce au avut relații intime cu o fată de 14 ani. Unul i-ar fi promis fals că se căsătorește cu ea

- Advertisement -

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Olt, împreună cu polițiștii Serviciului de Combaterea Criminalității Organizate Olt, au dispus luni, 13 noiembrie 2023, reținerea a doi inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și act sexual cu un minor. Bărbații sunt acuzați că ar fi avut relații intime cu o copilă de doar 14 ani, iar unul dintre ei chiar i-ar fi promis în fals că se căsătorește cu ea. Totodată, ambii inculpați ar fi pus-o pe fată să facă sex și alte persoane, de la care a luat sume cuprinse între 100 și 200 de lei.

„Din cercetări a reieșit că, în cursul lunii octombrie 2022, una dintre persoanele bănuite, ar fi recrutat, prin inducere în eroare (promisiuni false de căsătorie), transportat și adăpostit, o persoană vătămată minoră, cunoscând vârsta reală a acesteia (de 14 ani). Astfel, ar fi intermediat raporturi sexuale cu diferite persoane, de la care ar fi încasat sume cuprinse între 100 și 200 de lei, iar în cursul aceleiași luni, ar fi întreținut cu victima raporturi sexuale. Cu privire la cea de-a doua persoană bănuită, din actele de urmărire penală efectuate a reieșit că, în cursul lunii octombrie 2022, ar fi întreținut raporturi sexuale cu minora, a cărei vârstă ar fi cunoscut-o. De asemenea, aceasta i-ar fi facilitat întreținerea de raporturi sexuale cu diferite persoane, în schimbul unor sume de bani, cuprinse între 100 și 200 de lei”, se arată într-un comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliție Județean Olt.

Sursa citată mai arată că inculpatul ar fi mijlocit o eventuală căsătorie a adolescentei de 14 ani cu un bărbat, de la care ar fi primit 1.000 de lei, reprezentând jumătate din suma cerută, în acest scop, iar în aceeași perioadă ar fi constrâns și o persoană vătămată majoră, să întreţină raporturi sexuale cu un bărbat, încasând de la acesta 200 de lei.

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Olt au dispus luni reținerea celor doi bănuiți, pentru 24 de ore, iar marți, 14 noiembrie 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt a dispus arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, a acestora.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți