17.3 C
Slatina
duminică,5 mai,2024

Ultimele Articole

Polițiștii din Olt, descinderi la persoane din patru județe acuzate de evaziune fiscală și spălarea banilor

- Advertisement -

Lucrătorii de poliţie din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Olt, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, au efectuat în dimineața zilei de joi, 16 noiembrie 2023, 15 percheziţii domiciliare, în judeţele Olt, Dolj, Ilfov şi Braşov, într-un dosar penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Din totalul de 15 descinderi, șase au fost în județul Olt, patru în Brașov, trei în Dolj și două în Ilfov.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2017 – 2023, bănuiții, prin intermediul unor platforme de vânzare online, ar fi desfăşurat activităţi economice cu autoturisme şi piese auto second – hand, fără a le declara organelor fiscale, în scopul sustragerii de la plata taxelor datorate bugetului de stat, astfel, obţinând venituri totale de aproape 3,5 milioane de euro.

„Veniturile ar fi fost supuse procesului de spălare a banilor, prin intermediul unei persoane, administrator al unei societăţi comerciale, care ar fi depus în conturile firmei sume de bani cu titlu de aport propriu sau împrumut. Din banii proveniți din aceste operațiuni financiare, societatea ar fi achiziționat, în perioada 2020 – 2023, imobile în valoare de peste 1,2 milioane lei. Astfel, prin intermediul operațiunilor financiare, ar fi fost creat un lanț economic – financiar care să dea aparenta legalității sumelor de bani rezultate din activitatea infracțională”, se arată într-un comunicat de presă remis de Parchetul Olt.

La percheziții, oamenii legii au descoperit și ridicat mai multe înscrisuri și telefoane mobile, ce ar fi fost folosite în activitatea infracțională.

De asemenea, cinci persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în vederea audierii, cu privire la aspectele sesizate.

Suportul de specialitate în această cauză a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române şi Serviciul Județean de Protecție Internă Olt, activitatea beneficiind de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul inspectoratelor de poliție județene Dolj, Ilfov şi Braşov.

La activități au participat și luptători din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale din Olt şi Braşov, iar poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Olt, sub coordonarea Parchetului Olt, continuă cercetările, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți