20.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Lucrări avansate la Casa Ion Hagiescu-Miriște. S-a finalizat restaurarea exterioară a imobilului

- Advertisement -

Primăria Caracal a transmis vineri, 17 noiembrie 2023, că s-a încheiat o etapă importantă din ceea ce înseamnă efortul administrației publice locale de a readuce la viață unul din obiectivele de patrimoniu din municipiu, Casa Ion Hagiescu-Mirişte, respectiv au fost finalizate lucrările privind restaurarea exterioară a imobilului.

Urmează a fi amenajat spațiul pentru a putea fi dat în folosință, clădirea declarată monument istoric urmând a găzdui sediul Muzeului de Etnografie. Imobilul a putut fi restaurat și reabilitat printr-un proiect realizat cu fonduri europene, valoarea investiției fiind puțin peste 6 milioane de lei.

„Restaurarea exterioară s-a finalizat și ne ocupăm de amenajarea spațiului în vederea dării lui în folosință. Clădirea, monument istoric, va găzdui Muzeul de Etnografie. Reabilitarea imobilului se realizează printr-un proiect finanţat cu fonduri europene, accesat de municipalitate, cu o valoare totală de 6.001.186,77 lei, din care 5.868.705,02 lei reprezintă finanțare nerambursabilă”, au precizat reprezentanții Primăriei Caracal.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți