17.3 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Municipiul Caracal, în sărbătoare. A împlinit 485 de ani de la prima atestare documentară

- Advertisement -

17 noiembrie 2023 este ziua în care municipiul Caracal este în sărbătoare. Este data la care s-au împlinit 485 de ani de la prima atestare documentară. În acest sens, reprezentanții Primăriei, în frunte cu edilul Ion Doldurea, au adresat urări de „La mulți ani!”.

„Astăzi (vineri, 17 noiembrie 2023 n.r.) ne amintim cu toții de identitatea noastră istorică, sărbătorind 485 de ani de atestare documentară a Caracalului. Ne reamintim de înaintași, aducem în prim plan cultura și tradițiile orașului nostru. La mulți ani, Caracal! La mulți ani, caracaleni!”, este mesajul adresat de reprezentanții administrației publice locale.

Pentru edilul Ion Doldurea, Caracal este orașul în care s-a născut și a ales să trăiască, este o inepuizabilă sursă de bucurie și de amintiri frumoase.

„Ziua de azi mă surprinde rememorând din istoria veche a Caracalului. Sunt 485 de la prima atestare documentară a municipiului nostru, într-un document de la cancelaria Domnitorului Radu Paisie. Situat în câmpia Romanațiului, Caracalul este însă plin de vestigii care dovedesc locuirea acestui ținut încă din preistorie. Trecutul acestor locuri și ceea ce orașul nostru oferă astăzi prin patrimoniul cultural și istoric, prin tradiții și prin frumusețea sufletelor caracalenilor mă face să simt că locul meu e aici. Caracalul este universul meu! Împreună îl vom așeza pe harta României acolo unde îi este locul, făcând din el un pol regional cultural, asta mi-am propus acum câțiva ani și pentru asta continui să lupt alături de concetățenii mei,
iubitori ai acestei cetăți”, a declarat primarul urbei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți