2.3 C
Slatina
marți,28 noiembrie,2023

Ultimele Articole

Bărbați arestați după ce au constituit un grup infracțional specializat în vânzarea de substanțe interzise. Polițiștii SCCO și procurorii DIICOT Olt au făcut descinderi

- Advertisement -

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Olt, au efectuat în zilele de joi și vineri, 16 șo 17 noiembrie 2023, patru percheziții domiciliare la persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Potrivit unor surse, descinderile au avut loc în municipiul Craiova, județul Dolj, iar urma acestora doi bărbați au fost reținuți, în timp ce o femeie este cercetată sub măsura controlului judiciar. Ulterior, inculpații reținuți au fost și arestați preventiv.

Din grupul infracțional constituit făceau parte și doi adolescenți de 14 și 15 ani.

„Pe parcursul anului 2023, patru majori și doi minori, de 14 ani și 15 ani, ar fi constituit un grup infracțional organizat specializat în producerea si comercializarea substanțelor cu efect psihoactiv (ADB-Butinaca), în județul Dolj, şi judeţele învecinate. Liderul grupului, cu sprijinul unuia dintre membri, care prelua coordonarea grupului în lipsa acestuia, ar fi procurat, porționat și ambalat materialul vegetal cu efect psihoactiv, ar fi coordonat activitatea de transport și comercializare a substanțelor cu efect psihoactiv, s-ar fi ocupat de închiriere unor locații, destinate întâlnirilor cu clienții și ar fi stabilit prețul dozelor. Ulterior, ar fi încasat întreaga sumă provenită din activitatea infracțională și ar fi stabilit cât revine fiecărui membru”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Potrivit aceleiași surse, un alt membru, ar fi coordonat și supravegheat comercializarea substanțelor cu efect psihoactiv efectuată de cei doi minori, cărora le-ar fi oferit și detaliile referitoare la locațiile unde urmau să se efectueze tranzacțiile. Tot acesta ar fi asigurat cazarea și hrana minorilor, ar fi transportat substanțele psihoactive de la locul de depozitare la cel de comercializare și ar fi încasat banii proveniți din activitatea infracțională, pe care i-ar fi predat liderului grupului.

De asemenea, un alt membru care a aderat la grupul infracțional organizat și-ar fi pus la dispoziție locuința ca spațiu pentru comercializarea substanțelor psihoactive.

În cursul zilei de vineri, 17 noiembrie 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt a dispus arestarea preventivă a celor doi membri ai grupării infracționale reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia instanței de judecată nu este definitivă și deja a fost contestată de inculpații arestați.

Activitățile judiciare efectuate de anchetatorii olteni au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combaterea Criminalității Organizate Craiova, suportul de specialitate fiind asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți