21.2 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

Aproape 50 de șoferi au rămas fără permisul auto după ce au comis mai multe abateri pe șoselele din Olt

- Advertisement -

Polițiștii olteni au organizat în ultimele trei zile ale săptămânii trecute mai multe acțiuni pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Abaterile constatate în nu au întârziat să apară, fiind date aproximativ 600 de amenzi în cuantum de peste 170.000 de lei, iar aproape 50 de șoferi au fost lăsat fără permisul auto, dintre care 27 pentru că au apăsat prea tare pedala de accelerație.

Agentul principal Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, acțiunile au vizat prevenirea faptelor de violență, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se preponderent pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive și a celor care nu respectă regimul legal de viteză.

„Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 586 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 170.000 de lei. Ca măsură complementară a abaterilor constatate la regimul rutier, polițiștii au reținut 49 de permise de conducere, dintre acestea 27 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de kilometri pe oră, opt pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, iar 14 pentru alte abateri la regimul rutier. De asemenea, au fost reținute 16 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, fiind constatate și 12 infracțiuni la regimul rutier”, a spus reprezentantul IPJ.

Slătinean cu dosar penal după ce a condus o mașină fără a avea permis

În cadrul activităților, vineri, 17 noiembrie 2023, în jurul orei 17:20, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina au oprit pentru control, pe strada Islazului, din municipiul Slatina, un autoturism condus de către un tânăr de 18 ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Polițiștii au întocmit în cauză un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Băut bine la volan

Sâmbătă, 18 noiembrie, în jurul orei 17:15, polițiștii din cadrul Poliției orașului Corabia au oprit pentru control, pe strada Agricultorilor, din comuna Ianca, un autoturism condus de către un bărbat de 46 de ani, din localitate.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,86 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit pe numele șoferului un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Cercetat penal pentru conducerea unui autoturism având permisul suspendat

În aceeași zi de 18 noiembrie, dar în jurul orei 19:50, polițiștii din cadrul Poliției orașului Drăgănești Olt au oprit pentru control, pe srada Comănencelor, din orașul Drăgănești Olt, un autoturism condus de un tânăr de 30 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, oamenii legii au constatat faptul că tânărul avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Sursă foto principală: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți