22.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Fonduri europene pentru modernizarea Parcului Central din Balș. 3 milioane de euro, valoarea investiției

- Advertisement -

Pentru că a început să devină o zonă de agrement mai puțin frecventată de locuitorii orașului, Parcul Central din Balș urmează a fi modernizat. Anunțul a fost făcut de Cătălin Rotea, primarul urbei, în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o la sfârșitul săptămânii trecute, iar investiția urmează a se realiza cu fonduri europene. Este este un proiect cu o valoare de 3 milioane de euro.

Lucrările de reabilitare a parcului ar urma să înceapă în primăvara anului viitor, speră edilul Rotea.

„Vom moderniza Parcul Central. Suntem primul oraș din regiune care va depune proiect pentru modernizarea parcului central. De ce n-am făcut-o mai devreme? Pentru că 3 milioane de euro nu ar avea niciodată orașul acesta, pentru a-i băga în parc. Am așteptat deschiderea axelor pe fonduri europene pe parcuri. S-a deschis în septembrie, avem proiectul aproape finalizat, urmează să-l depunem, vom fi primul oraș din cele 26 de orașe din regiune care depune pentru modernizarea parcului și vom da drumul la aceste lucrări, sper eu, în primăvara anului viitor, într-o schimbare a acestui parc, beneficiind de infrastructura peisagistică pe care o are, pentru că avem un parc cu arbori foarte frumoși și foarte bătrâni”, a declarat Cătălin Rotea.

Reprezentantul administrației publice locale a anunțat că odată cu modernizarea zonei de agrement aici își vor găsi locul și cele 15 statui amplasate inestetic în fața Primăriei Balș, în prezent jumătatea dintre acestea stând cu spatele la principala stradă care tranzitează orașul. Statuile înfățișează 15 personalități, cele mai cunoscute fiind ale lui Petru cel Tânăr, voievod al Țării Românești, și Mihail Drumeș, dramaturg, nuvelist, realizator de proză scurtă și romancier român, foarte popular în perioada interbelică.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți