8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

O anexă și acoperișul unei case din Potcoava, distruse de un incendiu puternic

- Advertisement -

Pompierii Stației Scornicești, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, au intervenit în dimineața zilei de luni, 20 noiembrie, în orașul Potcoava, pentru a stinge un incendiu devastator izbucnit la o anexă și propagat la acoperișul unei locuințe. Totul a fost cuprins de flăcări din cauza coșului de fum care nu era izolat corespunzător.

„La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la anexa gospodărească și la acoperișul casei, cu flacără și degajări mari de fum. Localizarea rapidă a incendiului a diminuat semnificativ pagubele, fiind salvate locuința, bunurile din interior și mai multe anexe gospodărești. Misiunea pompierilor a durat aproximativ o oră și jumătate. În urma incendiului au ars anexa, cu suprafața de aproximativ 20 de metri pătrați, bunurile din interiorul acesteia și aproximativ 60 de metri pătrați din acoperișul casei”, a declarat căpitanul Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Potrivit sursei citate, cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

Ce măsuri de prevenire pot fi luate de cetățeni pentru a nu mai avea loc astfel de evenimente

– sobele și alte mijloace de încălzire trebuie supravegheate permanent pe timpul funcționării;
– nu supraîncălziţi sobele sau alte mijloace de încălzire;


– verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
– coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți