22.3 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Ziua României, sărbătorită și în alte localități ale județului. În unele va fi aprins doar iluminatul festiv

- Advertisement -

Ordonanţa de urgență 90 din 2023 pentru aprobarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023 a restricționat organizarea diverselor manifestări programate la sfârșit de an de către primăriile din Olt, însă unele dintre ele au făcut tot posibilul pentru a găsi sponsorizări. Dacă în Slatina, municipiul reședință a județului, o firmă va dona cele o mie de porții de fasole cu cârnați ce vor fi oferite gratuit slătinenilor pe 1 Decembrie 2023, de Ziua Națională a României, în alte localități urbane s-au găsit de asemenea soluții. Din păcate, sunt și orașe unde vor fi depuse doar coroane și jerbe de flori pentru a marca Ziua României.

La Slatina, pe 1 Decembrie, va fi și un spectacol muzical ce va fi în Parcul Tineretului, organizat tot printr-un protocol de colaborare între Primăria Slatina și o societate comercială. Seara se va încheia și cu aprinderea beculețelor de Crăciun.

O paradă militară va fi în municipiul Caracal, aici servindu-se, de asemenea, un meniu tradițional – zeci de porții de fasole cu cârnați, oferit caracalenilor tot cu ajutorul unor sponsori. Seara, pe Platoul Administrativ al Primăriei este organizat un spectacol folcloric, moment urmat de aprinderea iluminatului festiv.

Primăria Drăgănești Olt a reușit să aprobe achiziționarea a 600 de porții de fasole cu cârnați, ce vor fi împărțite drăgăneștenilor. Totul s-a întâmplat înainte să intre în vigoare Ordonanța 90 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice, iar de la bugetul local se va aloca suma de 12.000 de lei.

Nici ceremonia de depunere de coroane de flori nu va lipsi din programul Zilei Naționale, seara încheindu-se cu aprinderea instalațiilor multicolore de sărbători.

În orașele Balș, Corabia, Potcoava, Scornicești și Piatra Olt, autoritățile locale nu vor oferi porții de fasole cu cârnați.

Ziua României va fi sărbătorită doar cu activități de depunere a coroanelor de flori, iar corăbienii se vor bucura, totuși, de un spectacol care are loc la Casa de Cultură din centrul orașului.

În majoritatea celorlalte localități ale județului, de Ziua Națională a României care marchează începerea sărbătorilor de iarnă, se va aprinde doar iluminatul festiv.

Sursă foto: Aprinderea luminițelor de Crăciun în municipiul Caracal, în anul 2022 – Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți