8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

S-au repus în funcțiune majoritatea semafoarelor inteligente din orașul Balș

- Advertisement -

Odată cu darea în folosință a Lotului 1 din Tronsonul II al Drumului Expres 12 Craiova – Slatina – Pitești, care cuprinde și Centura Ocolitoare a orașului Balș, semafoarele inteligente de pe Drumul Național 65 – European 574, care tranzitează urbea de pe malurile râului Olteț, au fost trecute pe culoarea galben intermitent. Iar acest lucru a făcut ca, în ultima vreme, în zonă, să aibă loc mai multe accidente de circulație în care victime au fost pietoni. Fie aceștia au traversat neregulamentar, fie pur și simplu erau în traversarea străzii pe trecerea de pietoni, considerând că pot trece având în vedere că semafoarele sunt pe intermitent. De aceea, administrația publică locală, cu sprijinul acordat de Serviciul Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, a luat decizia de a repune din nou în funcțiune semafoarele din Balș.

În acest sens, reprezentanți ai unei firme specializate și ai Primăriei Balș au verificat luni, 20 noiembrie 2023, toate semafoarele inteligente din oraș.

Potrivit autorităților, sunt funcționale doar opt din cele 13 existente, restul de cinci având unele probleme tehnice, ținând cont că acestea au fost oprite pentru o lungă perioadă de timp.

Reprezentanții Poliției au spus că celelalte cinci semafoare urmează a fi reparate și vor fi repuse în funcțiune în viitorul apropiat.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți