13.1 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

O tânără din Scornicești, admisă la Școala de Subofițeri Pompieri. Este prima din județul Olt

- Advertisement -
Are 25 de ani și este prima fată din județul Olt care a fost admisă la Școala de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești, județul Prahova. Este vorba despre Luciana Claudia Alexandrescu, originară din satul Constantinești, ce aparține de orașul Scornicești. Tânăra se numără printre cei 198 elevi ai Școlii de Subofițeri Pompieri care în august au depus jurământul de credință față de țară și semeni.
A absolvit Liceul Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” din Scornicești, apoi a studiat protecția consumatorului și a mediului la Facultatea de Ingineria și Gestiunea Producțiilor Animaliere și apoi a urmat masterul la biodiversitatea produselor alimentare la aceeași facultate din cadrul Universității de Știinte Agronomice și Medicină Veterinară București.
Dar, până la urmă a ales să-și urmeze visul din copilărie, iar acela a fost de a deveni, cu timpul militar.
„Mi-am dorit acest lucru încă din copilărie, de fiecare dată când îi vedeam pe pompieri îi asociam cu niște eroi și mi-am spus că vreau să fiu și eu asemenea lor. Deși am terminat facultatea și am lucrat o perioadă în alt domeniu, am simțit mereu că locul meu nu e acolo și acest lucru m-a ambiționat și mai mult să-mi urmez visul de a deveni pompier. Din momentul în care am aflat că se pot înscrie și fetele la școala de pompieri, mi-am spus că trebuie neapărat să încerc și eu. Chiar dacă în primii doi ani traseul aplicativ mi-a pus probleme și nu am reușit să-l parcurg în timpul stabilit, nu m-am dat bătută. Știam că asta îmi doresc cel mai mult să fac și cu ambiție, determinare și multă pregătire fizică, am reușit. M-a ajutat mult și faptul că părinții și sora mea m-au susținut întotdeauna și m-au încurajat să nu renunț și să îmi urmez visul”, spune Luciana.
Tânăra de 25 de ani, din Scornicești, mai spune că totul a fost nou pentru ea: „A fost ceva diferit, nu este foarte ușor… Deșteptarea la ora 05:45, înviorarea, apoi orele de curs, sunt multe de învățat, dar în același timp îmi place foarte mult și mă bucur de fiecare moment și de fiecare experiență”.
Prima săptămână de practică avea să o desfășoare la Detașamentul de Pompieri Slatina al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, iar în următoarea lună a parcurs cursul de prim ajutor, la ISU Dâmbovița. Iar după ce termină școala și-ar dori, cu siguranță, să fie cât mai aproape de casă și să lucreze în cadrul ISU Olt.
Luciana a avut și o primă misiune, un incendiu la care s-a acționat mai bine de șase ore, în localitatea Cungrea: „Am încercat să analizez tot ce făceau colegii mei și am pus în practică noțiunile pe care le-am acumulat la Boldești”.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți