21.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Polițiștii olteni au găsit 12 elevi care absentau nejustificat de la școală în timpul unor acțiuni ce au avut loc în Balș și Iancu Jianu

- Advertisement -

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt, prin compartimentele de specialitate, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, au continuat și miercuri, 22 noiembrie 2023, activitățile pentru prevenirea fenomenelor de absenteism sau abandon școlar, dar și a victimizării minorilor în incinta unităților de învățământ, precum și în proximitatea acestora. Acțiunile au fost în zona școlilor din Balș și Iancu Jianu, iar oamenii legii au găsit 12 elevi care absentau nejustificat de la cursuri.

„Beneficiari ai activităților au fost aproximativ 150 de elevi din unitățile de învățământ din orașul Balș și comuna Iancu Jianu. Principalul risc implicat de lipsa de la școală a elevului îl reprezintă activitățile pe care adolescentul le face când absentează de la școală, respectiv, consum de tutun, alcool sau droguri. În cadrul activității, au fost identificați 12 elevi care absentau nejustificat de la școală, acestora fiindu-le explicată importanța frecventării orelor de curs, dar și respectarea regulamentelor școlare”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

O altă activitate desfășurată de oamenii legii a fost aceea de verificare a barurilor, a sălilor de jocuri de noroc și a parcurilor din zonele adiacente unităților școlare, sens în care a fost monitorizat și modul de acces, respectiv de ieșire a elevilor din unitățile de învățământ.

„Scopul acțiunii a fost acela de a preveni absenteismul scolar și victimizarea minorilor, fiind discutate teme privind comportamentul copiilor și tinerilor în școală și în societate, dar și necesitatea participării la orele de curs, astfel încât aceștia să nu devină autori sau victime ale unor infracțiuni”, a mai spus reprezentantul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

La activitatea de miercuri au participat polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară, Serviciului Ordine Publică, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului de Investigații Criminale, Poliției orașului Balș și Secției de Poliție Rurală 1 Bobicești. Prin desfășurarea unor astfel de acțiuni, polițiștii își doresc să fie alături de elevi, să-i ghideze și să-i învețe cum să fie responsabili în vederea adoptării unei bune conduite în societate.

Prevenirea victimizării minorilor, abandonului școlar și absenteismului de la orele de curs reprezintă priorități pentru polițiștii Biroului Siguranță Școlară Olt, context în care astfel de activități se vor desfășura și în perioada următoare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți