20.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Asistenții maternali angajați de DGASPC Olt, la cursuri de formare profesională

- Advertisement -

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt a reușit să-i angajeze pe toți cei zece asistenți maternali profesioniști din rândul locuitorilor județului interesați să aibă o astfel de meserie, acesta fiind obiectivul pe care instituția a trebuit să-l atingă în acest an. Însă, reprezentanții DGASPC Olt nu s-au oprit aici și chiar au mai angajat încă un asistent. Astfel, toți cei 11 asistenți maternali angajați de la începutul anului 2023 și până acum au participat, timp de trei luni, la cursuri de formare profesională. Și nu au fost singurii.

Campania de identificare a persoanelor cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, a debutat încă din data de 1 ianuarie 2019, prin intermediul proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, în care DGASPC are calitatea de partener, instituția fiind sprijinită de Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție, în calitate de beneficiar. Obiectivul prioritar al proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” este reducarea numărului de copii tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți.

„În primele 11 luni ale acestui an au fost depuse la sediul DGASPC Olt un număr de 36 cereri de evaluare de către persoane cu domiciliul în județul Olt care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, nouă cereri fiind evaluate favorabil, opt sunt în curs de evaluare, iar 19 cereri au fost respinse. De la începutul anului și până în prezent au fost angajați 11 asistenți maternali. În perioada 17 iulie – 27 octombrie 2023, toți asistenții maternali profesioniști, angajați ai DGASPC Olt, au urmat cursuri de formare profesională în cadrul Proiectului «TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor»”, se precizează într-un comunicat remis de DGSPC Olt.

Sursa citată mai spune că, în cursul lunii noiembrie, instituția a mai informat alte două primării din județul Olt cu privire la continuarea procesului de angajare de noi asistenți maternali profesioniști, solicitând sprijinul acestora pentru distribuirea de pliante și flyere, în acest sens promovând proiectul.

În anul 2023 target-ul privind angajarea a zece asistenți maternali profesioniști noi a fost atins, însă, în continuare, instituția are ca activitate identificarea și angajarea de noi asistenți. Având în vedere acest aspect, direcția face în continuare apel la persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali, să ia legătura prin fax la numărul 0249.412.692, telefon număr 0372.713.562, 563, 564, 565, 0349.408.182 (interior 51), e-mail: office@dgaspc-olt.ro cu Serviciul de Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul www.dgaspc-olt.ro.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți