13.1 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Tânărul din Găneasa care și-a omorât mama în bătaie, reținut. Anchetatorii spun că victima era băută bine

- Advertisement -

Procurorii care au preluat cazul tânărului de 19 ani, din Găneasa, care și-a omorât mama, în vârstă de 43 de ani, în bătaie, au dispus împotriva sa măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Totodată, anchetatorii au stabilit că victima era într-o stare avansată de ebrietate și, la rândul său, l-a înjurat și îmbrâncit pe fiul său, lovindu-l și cu o palmă peste față.

Autorul oribilei fapte a fost reținut în noaptea de joi.

„În seara zilei 23 noiembrie 2023, ora 23:15, procurorul crimialist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a dispus reţinerea unui tânăr, în vârstă de 19 ani, din comuna Găneasa, sat Izvoru, județul Olt, pentru o perioadă de 24 ore, ca urmare a săvârşirii infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, comisă asupra unui membru de familie (mama sa), faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 195 Cod Penal, cu aplicarea articolului 199 Cod Penal. În fapt, s-a stabilit că în noaptea de 21 spre 22 noiembrie 2023, în jurul orelor 21:00 – 22.00, în timp ce se aflau în locuinţa comună din localitatea Găneasa, victima D. M., în vârstă de 43 ani, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice – 3,72 gr%0 (grame la mie n.r.), a pătruns în camera fiului său, inculpatul D. N. A., adresându-i injurii, motiv pentru care acesta a ripostat, aplicându-i câteva palme peste faţă. În respectiva împrejurare, victima a început să-l îmbrâncească pe inculpat şi i-a aplicat, la rândul său o lovitură cu palma în zona feţei, fapt ce l-a determinat pe acesta să o lovească, în continuare, cu pumnii în zona coapselor, lovituri în urma cărora victima a căzut la podea, fiindu-i provocate leziuni traumatice, care au generat decesul”, a declarat Anca Anuța, purtător de cuvânt și prim-procuror adjunct al Parchetului Olt.

Femeia era cunoscută ca și consumatoare de alcool ce provoca des scandaluri în familie și a fost internată de mai multe ori la Secția de Psihiatrie a Spitalului Slatina. Totodată, ancheatorii olteni spun că autorul oribilei fapte a fost provocat de mama lui să recurgă la cele întâmplate.

„În raport de circumstanţele comiterii faptei, în favoarea inculpatului s-a reţinut circumstanţa atenuantă a scuzei provocării, în sensul că a acţionat pe fondul unei puternice tulburări sau emoţii, determinată de o provocare din partea victimei, produsă prin atingerea gravă a demnităţii (injurii, cuvinte jignitoare, blesteme) şi a unei stări de nervozitate determinată de atitudinea victimei de-a lungul timpului (aproximativ 12 ani), aceasta fiind cunoscută ca o consumatoare de băuturi alcoolice care provoca scandal în familie, fiind internată în mod repetat la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, pentru dezalcoolizare. Cu ocazia audierii, autorul a recunoscut şi regretat fapta comisă”, a adăugat reprezentantul Parchetului Olt.

În raport de fapta săvârşită, tânărul de 19 ani, în cursul zilei de vineri, 24 noiembrie, urmează a fi prezentat de procurori judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt, cu propunerea de arestare la domiciliu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți