14.2 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Județul Olt, sub incidența unui Cod galben de vânt, viscol și precipitații însemnate cantitativ

- Advertisement -

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au actualizat avertizările emise vineri, iar în dimineața zilei de sâmbătă, 25 noiembrie, au anunțat că mai bine de jumătate de țară va fi în acest sfârșit de săptămână sub incidența a trei coduri de vreme capricioasă. Unul va fi galben și va afecta inclusiv județul Olt unde de sâmbătă, ora 10:00, și până duminică, 26 noiembrie, la ora 18:00, sunt anunțate intensificări ale vântului, viscol și precipitații însemnate cantitativ.

„În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, precum și în sudul și estul Transilvaniei, vor fi precipitații, sub formă de ninsoare la munte, iar în restul zonelor va ploua, apoi treptat, începând din noaptea de sâmbătă spre duminică, 25 spre 26 noiembrie, vor predomina ninsorile. Cantitățile de apă vor fi de 25 – 35 litri pe metrul pătrat. Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 60 – 75 kilometri pe oră, vor fi intervale cu viscol și vizibilitate scăzută”, au transmis meteorologii.

Tot în aceeași perioadă va fi în vigoare un Cod portocaliu, în județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Tulcea și Constanța fiind anunțate precipitații abundente, acumulându-se 50 – 60 de litri pe metrul pătrat și izolat 70 de litri pe metrul pătrat.

Din noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 02:00, și până în după-amiaza zilei de duminică, ora 16:00, va mai fi în vigoarea un alt Cod portocaliu, în județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Tulcea, Constanța, Vrancea, Galați, Vaslui și Bacău, precum și Carpații Meridionali și de Curbură fiind viscol.

„În intervalul menționat în județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Tulcea, Constanța, Vrancea, Galați, Vaslui și Bacău va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute cu rafale în general de 85 – 90 kilometri pe oră, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri. În Carpații Meridionali și de Curbură vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 90 – 110 kilometri pe oră, va ninge și va fi viscol iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri”, au mai spus reprezentanții ANM.

Sursă foto principală: Slatina în fotografii – Facebook

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți