18.2 C
Slatina
duminică,5 mai,2024

Ultimele Articole

Catamaranul „Independența”, prima plimbare oficială pe Fluviul Dunărea, în zona orașului Corabia

- Advertisement -

Vaporașul „Independența” a fost lansat oficial pe Fluviul Dunărea, în zona orașului Corabia, la sfârșitul acestei săptămâni, mai multe oficialități făcând o primă plimbare. Catamaranul și-a primit botezul vineri, 24 noiembrie 2023, când a avut loc inaugurarea sa, ambarcațiunea fiind una care va permite plimbări pe Dunăre, va asigura un acces mai bun la patrimonial natural și cultural al zonei orașului Corabia și a zonei pescărești și va contribui la sprijinirea turismului durabil.

Potrivit administrației publice locale, plimbările pe Dunăre vor face ca zona să fie mai atractivă pentru activități de turism deoarece se va facilita posibilitatea de a vizita zone cu resurse naturale și peisaje deosebite.

Lansarea oficială la apă a vaporașului a avut loc în prezența deputatului PSD de Olt Emil Albotă, primarului orașului Corabia, Iulică Oane, reprezentanți ai Asociației Grupul Local Prietenii Pescarilor Olteni și GAL Ecoleg Olt Sud, managerul de proiect Gheorghe Pușcoci, responsabilul de proiectele derulate prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime, Daniel Albu, consultantul Cristian Belei, reprezentanți mass-media , influenceri, precum și reprezentanți ai unităților de cazare și alimentație publică din Corabia.

Valoare totală a proiectului „Corabia pe Dunăre” este puțin peste 1,5 milioane de lei și își propune să îmbunătățească mijloacele și condițiile oferite locuitorilor și turiștilor, cu scopul de a facilita dezvoltarea activităților turistice, prin crearea posibilității de a explora zona navigabilă a Dunării.

Plimbările pe Dunăre cu catamaranul „Independența” vor începe să fie efectuate din luna aprilie a anului 2024.

„Dunărea înseamnă viață, energie, hrană, apă, transport și recreere, fiind o legătură comercială de-a lungul Europei și o forță unificatoare între culturi, limbi și civilizație. Începând cu luna aprilie a anului viitor, cetățenii orașului Corabia, și nu numai, se vor putea bucura de plimbări de agrement pe Dunăre. Se lucrează la Regulamentul privind activitatea de turism realizată cu nava de pasageri ‘Independența’, precum și a Normelor privind desfășurarea curselor de agrement cu acest vas care vor fi propuse Consiliului Local Corabia pentru aprobare. Turismul sustenabil este parte din strategia pe termen lung a orașului Corabia. Un oraș atractiv pentru turiști este un oraș plăcut și pentru locuitorii săi. Ne dorim să devenim un oraș turistic și ne concentrăm ca turismul generat să fie unul sustenabil care să nu afecteze negativ viața corăbienilor. Orașul trăiește prin fiecare dintre noi și noi toți îi putem scrie împreună o frumoasă poveste”, au mai precizat reprezentanții Primăriei Corabia.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți