7.2 C
Slatina
marți,5 martie,2024

Ultimele Articole

DRDP Craiova: Se lucrează la structuri, terasamente și aprovizionare materiale pe Tronsonul 1 al DEx 12

- Advertisement -
Lucrările pe șantierul Tronsonului 1 al Drumului Expres 12 Craiova – Slatina – Pitești, care tranzitează și județul Olt, sunt în plină desfășurare, iar potrivit reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova în prezent se lucrează la structuri, terasamente și aprovizionare materiale.
„La structuri Antreprenorul s-a mobilizat la Km 0, nod cu centura de nord, și la încă două structuri de pe traseu, acesta deschide noi puncte de lucru o dată cu livrarea armăturii necesare. La terasamente se lucrează, în zonele accesibile, la decopertări și îmbunătățire strat de fundare, fiind demarată și execuția sectorului experimental de balast stabilizat. În paralel se face aprovizionarea în șantier cu agregatele ce urmează să fie puse în operă”, au transmis reprezentanții DRDP Craiova.
Județul Olt este tranzitat de Tronsonul 2 al DEx 12, cu Loturile 1 și 2, care are o lungime de 39,85 kilometri, cu punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final municipiul Slatina, la intersecția cu Drumul Național 65 – European 574. Acesta traversează teritoriile administrative ale localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi (Milcov), Slatina și Valea Mare. Dacă Lotul 2, care cuprinde și Centura ocolitoare a municipiului Slatina, a fost deschis la sfârșitul lunii iulie 2022, Lotul 1, între orașele Balș și Piatra Olt, care include Centura ocolitoare a orașului Balș, a fost inaugurat în aprilie 2022.
31,75 kilometri reprezintă distanța Tronsonului 3 al Expresului care tranzitează și acesta județul Olt, trecând prin unitățile administrativ teritoriale Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași Măgura, Tătulești și Colonești, până la limita județelor Olt și Argeș. Acest tronson, potrivit declarațiilor făcute de Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, în timpul vizitei sale de lucru din data de 9 noiembrie 2023, ar urma a fi redat circulației până de Crăciun.

În total, Drumul Expres Craiova – Slatina – Pitești este împărțit în patru tronsoane. Va avea o lungime de 121,185 kilometri și câte două benzi pe fiecare sens, fiind realizate 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje, limita maximă de viteză admisă fiind de 120 de kilometri pe oră.

Valoarea estimată a întregii investiții este puțin peste 5,5 miliarde de lei, fiind finanțată prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020. Inițial, conform proiectului, lucrările la șoseaua de mare viteză ar fi trebuit să fie gata până la sfârșitul anului 2023, însă termenul de finalizare a fost devansat.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți