17.3 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Slătineancă, cercetată penal după ce a introdus bijuterii în țară, sustrăgându-se de la controlul vamal. Le-a vândut ilegal pe Internet, iar polițiștii au făcut descinderi

- Advertisement -

Lucrătorii de poliţie din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Olt, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au efectuat două percheziţii domiciliare, în municipiul Slatina, judeţul Olt, într-un dosar penal înregistrat pe rolul Parchetului Olt, la o persoană bănuită de evaziune fiscală contrabandă şi contrabandă asimilată, fapte prevăzute şi pedepsite de articolul 9, alineat 1, litera a), din Legea 241/2005, articolul 270, alineat 2, litera a), şi alineat 3 din Legea 86/2006, toate cu aplicarea articolului 38, alineat 1, din Codul penal. Este vorba despre o tânără de 29 de ani, din Slatina, care a introdus bijuterii în țară, sustrăgându-se de la controlul vamal, apoi le-a vândut ilegal pe Internet.

„În fapt, din cercetări a rezultat că o tânără în vârstă de 29 de ani din mun. Slatina, jud. Olt, ar fi achiziţionat bijuterii din metale preţioase din Turcia, pe care le-ar fi introdus în ţară prin sustragere de la controlul vamal şi le-ar fi comercializat prin intermediul reţelelor de socializare, nedeclarând veniturile produse în urma comercializării. În urma percheziţiilor efectuate au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe bijuterii, în cantitate de aproximativ 480 grame, 7.500 de lei şi 500 de euro, precum şi înscrisuri şi alte obiecte care privesc posibila activitate infracţională a persoanei bănuite”, se precizează într-un comunicat remis de Parchetul Olt.

Sursa citată mai arată că poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Olt, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, continuă cercetările, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți