15.2 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

Bărbat de 39 de ani, din Osica de Sus, reținut după ce a furat un porc unui bătrân din Morunglav

- Advertisement -

Polițiștii din cadrul Secției de Poliţie Rurală 1 Bobicești, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, au reținut în seara zilei de luni, 27 noiembrie, un tânăr, cu antecedente penale, cercetat pentru furt calificat. Acesta a furat un porc dintr-o anexă a unei gospodării din comuna Morunglav, păgubit fiind un bătrân de 85 de ani, care spune că animalul său cântărea nu mai puțin de 150 de kilograme.

Fapta a fost comisă în noaptea de sâmbătă spre duminică.

„În fapt, la data de 26 noiembrie, în jurul orei 10:50, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apelul de urgență 112, de către un bărbat, în vârstă de 85 de ani, din comuna Morunglav, județul Olt, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras o suină. La fața locului s-au deplasat polițiștii Secției de Poliție Rurală 1 Bobicești, care, din primele verificări, au stabilit faptul că, în noaptea de 25 spre 26 noiembrie, persoane necunoscute ar fi pătruns fără drept în curtea persoanei vătămate, de unde ar fi sustras o suină, cauzându-i un prejudiciu de aproximativ 3.000 de lei. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorilor și dispunerii măsurilor legale”, a declarat agent principal Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

În urma activităților investigativ-operative desfășurate, polițiștii au identificat un tânăr de 28 de ani, din comuna Oboga, și un bărbat de 39 de ani, din comuna Osica de Sus, bănuiți de comiterea faptei.

De asemenea, porcul a fost găsit în comuna Bujoreni, județul Vâlcea, aceasta fiind ridicată și predată persoanei vătămate, prejudiciul fiind astfel recuperat în totalitate.

După administrarea probatoriului, în seara zilei de 27 noiembrie, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, pe numele tânărului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Poliției Olt.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți