9.1 C
Slatina
duminică,28 aprilie,2024

Ultimele Articole

Slătinenii, invitați să petreacă Ziua României la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din zona Esplanadei

- Advertisement -

Mai sunt doar două zile până când românii vor petrece. Pe 1 Decembrie sărbătorim Ziua Națională a României, iar vineri, cu începere de la ora 10:00, slătinenii sunt așteptați să marcheze această zi la statuia domnitorului Cuza din zona Esplanadei din centrul municipiului Slatina. Pe lângă ceremonialul militar religios ce este organizat de Garnizoana Slatina, Prefectura Olt și Primăria municipiului Slatina, autoritățile locale au pregătit și alte surprize pentru ei. Oferă gratuit o mie de porții de fasole cu cârnați și vin fiert.

Totul a fost posibil în urma unei donații făcute de către o societate, asta după ce Ordonanța 90 din 2023 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice ce nu a mai permis anul acestora alocarea de bani de la bugetul local.

„1 Decembrie, Ziua Națională a României, este o zi deosebită pentru întreaga noastră țară, ziua în care ne amintim cu mândrie și recunoștință de cei care au făcut posibilă această mare sărbătoare a neamului românesc. Vineri, începând cu ora 10:00, la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, sărbătorim împreună acest moment important din istoria țării noastre. Haideți să celebrăm împreună Ziua Națională a României, cea mai importantă sărbătoare a românilor de pretutindeni!”, este invitația adresată de reprezentanții administrației publice locale.

Iar seara, de la ora 17:30, slătinenii vor avea parte de alte momente frumoase. Se aprinde iluminatul festiv pe străzile Slatinei, dar și în Parcul Tineretului unde este Târgul de Crăciun.

Iar deschiderea parcului de distracții ce va funcționa până pe 7 ianuarie 2024 va fi sărbătorită și cu un concert în cadrul căruia vor cânta Ionică Moroșanu, trupa RO-Mania și artista Amna, originară din municipiul Slatina.

Și acest spectacol, la fel ca și parcul de distracții, a putut avea loc cu ajutorul sponsorilor, Primăria municipiului Slatina și o firmă specializată în organizarea de evenimente încheind un protocol de colaborare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți