18.1 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

CJ Olt accesează fonduri europene pentru construirea unui parc fotovoltaic pe un teren de lângă Spitalul de Psihiatrie Cronici din Schitu

- Advertisement -

Consilierii județeni s-au întrunit miercuri, 29 noiembrie 2023, în Sala Europa a Consiliului Județean Olt, pentru a lua parte la ședința ordinară de la sfârșitul acestei luni, două dintre proiectele supuse aprobării fiind legate de construcția unui parc fotovoltaic, despre care Marius Oprescu, președintele instituției administrative, spune că va fi construit pe un teren de lângă Spitalul de Psihiatrie Cronici din comuna Schitu Greci.

În acest sens, s-a aprobat proiectul „Sistem fotovoltaic On Grid având Pi – 100 kWp” și a cheltuielilor legate de proiect, precum și proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea documentației tehnico-economice, faza studiu de fezabilitate, și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiție „Sistem fotovoltaic On Grid având Pi – 100 kWp” și a cheltuielilor legate de proiect.

Investiția se ridică la puțin peste 1,1 milioane lei, pentru care Consiliul Județean Olt vrea să acceseze fonduri europene.

„Așa cum am spus de fiecare dată, orice domeniu care este eligibil și pe care Consiliul Județean Olt poate să-l acceseze, nu va rata acest lucru și va încerca să obțină bani europeni pentru orice categorie și orice domeniu în care noi suntem eligibili. Este vorba despre un sistem fotovoltaic pe care vrem să-l amplasăm pe un teren pe care Consiliul Județean îl are în comuna Schitu, în vecinătatea Spitalului de Psihiatrie. Un parc, 100 kW. Finanțarea este pe fonduri europene, pe Programul Național Regional”, a declarat Marian Oprescu.

Președintele forului județean a mai spus că prin implementarea acestui proiect instituția pe care o conduce nu este interesată să obțină profit din vânzarea de energie electrică, ci să să scadă facturile la utilități, mai precis la lumină.

„Bineînțeles, o să încercăm să folosim toate instituțiile din subordine, astfel încât ceea ce producem – pe noi, Consiliul Județean, nu ne interesează să obținem profit din vânzarea de energie electrică, ci să ne scadă facturile la utilități, în speță la energia electrică. Parcul să deservească toate instituțiile, nu doar spitalul. Dacă astăzi (miercuri, 29 noiembrie n.r.) am aprobat indicatorii, probabil că în ianuarie vom ridica în sistem licitația, vedem cât durează, iar la jumătatea anului viitor e posibil să începem construcția acestui parc. Impactul calculat este pe costurile pe care le avem în momentul de față cu energia electrică, nicidecum nu ne interesează obținerea de profit. Nici nu se poate, să știți. Ai voie să depui proiect cam în limita estimării a cât consumi tu. Ne acoperim toate facturile astfel încât să nu mai fie nevoie… În medie, pentru că depinde de luni, sunt luni în care e soare mai puternic, sunt luni în care nu este”, a adăugat șeful forului județean.

Sursă foto principală: bursa.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți