18.1 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Locuință din comuna Colonești, distrusă de un incendiu devastator. Un bărbat a ajuns la spital cu arsuri

- Advertisement -

Pompierii Stației Scornicești, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, au intervenit în cursul nopții de marți spre miercuri, în comuna Colonești, pentru a stinge un incendiu puternic ce izbucnit la o casă de locuit. Proprietarul a suferit arsuri, fiind preluat de cadrele medicale de pe un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Olt și transportat la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina. 

Trei camere ale casei, dar și acoperișul acesteia pe o suprafață de o sută de metri pătrați, au fost cuprinse de flăcări.

„La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta generalizat la acoperișul casei. Proprietarul, a suferit arsuri pe aproximativ 10 la sută din suprafața corpului și a fost transportat la UPU Slatina, de un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, în urma acestuia fiind afectate trei camere de locuit, bunurile din interiorul acestora și acoperișul casei pe aproximativ 100 de metri pătrați. Intervenția pompierilor pentru lichidarea incendiului a durat aproximativ o oră”, a declarat Maria Alina Oprea, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Potrivit sursei citate, cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric.

Ce măsuri pot lua oltenii pentru a preveni astfel de evenimente

  • nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
  • nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
  • nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;
  • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți