18.1 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Noi contracte încheiate de CJ Olt cu firmele care se ocupă de deszăpezirea drumurilor din județ, pe perioada sezonului rece

- Advertisement -

Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, a declarat miercuri, 29 noiembrie, la finalul ședinței ordinare de la sfârșitul acestei luni, că instituția administrativă pe care o conduce a încheiat noi contracte cu firmele care se ocupă de deszăpezirea drumurilor din județ, pe perioada iernii. Chiar în această toamnă s-au încheiat acest contracte, iar la sfârșitul săptămânii trecute chiar a fost nevoie de intervenția utilajelor de deszăpezire în zona de Sud a Oltului.

Șeful forului judeţean a declarat că firmele care fac deszăpezirea drumurilor județene primesc bani doar când utilajele lor acționează.

„Anul acesta avem contracte semnate, chiar în această toamnă, deci nu se pune problema să nu asigurăm intervenţia. Deja pe zona de Sud, acum patru zile, s-a și intervenit pentru că acolo, de la Brastavățu, la Redea şi Rotunda, a nins și pe carosabil a fost zăpada destul de mare. Sunt contracte cadru care, în general, se încheie pe trei ani. În contract este prevăzută o sumă generică în care noi trebuie să ne încadrăm, dar noi nu plătim contractele de dezăpezire, decât atunci când dăm ordin de ieșire pe stradă, adică atunci când a nins”, a declarat Oprescu.

Acesta a explicat și ce se întâmplă atunci când afară nu ninge, așa cum s-a întâmplat în sezonul rece, iar fondurile prevăzute pentru deszăpezire s-au folosit pentru efectuarea unor lucrări de întreţinere a drumurilor publice.

„Noi nu plătim decât pe timp de intervenție, deci, ca atare, contractul n-aș putea să vă spun la ce sumă se ridică, pentru că dacă e un an ca anul trecut în care n-am avut zăpadă deloc, bineînțeles că nu vom folosi banii pe deszăpezire. În momentul în care nu are loc o deszăpezire, banii din contract pe anul respectiv îi folosim pentru pregătire a ieșirii din iarnă. Asta înseamnă anumite operațiuni care să fac asupra drumului – plombări şi aşa mai departe”, a adăugat Marius Oprescu, președintele CJ Olt.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți